AKP’li olmayan bürokrat depoya

AKP’li olmayan bürokrat depoya

Hükümetin görevden aldığı veya görevi sona eren bürokratlar şef, şube müdürü, daire başkanı, genel müdür sıfatlarını kaybedecek ve arşivci olacak...

AKP’li olmayan bürokrat depoya
16px
24px
20.03.2015 07:24
ABONE OLgoogle
İşlerinden uzaklaştırılan bürokratların iki yıl boyunca eski görevlerine dönmelerine ilişkin yasak Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilince, AKP yeni bir düzenleme getirdi.

Torba yasaya eklenen maddeye göre, artık hükümetin görevden aldığı veya görevi sona eren bürokratlar şef, şube müdürü, daire başkanı, genel müdür sıfatlarını kaybedecek ve bunlar, belli kriterlere göre, merkez müşaviri, müşavir, danışman veya arşivci kadrolarına atanacak.

TEPKİ AZALSIN DİYE

AKP’nin biçtiği ve aktif görev vermek istemediği bürokratlar atandıkları yerde yeterli danışman kadro yoksa, görevden almanın hemen ertesinde bu kişilere şahsa bağlı kadrolar ihdas edilecek. Böylece, bürokrasi tarihinde en büyük sanal kadro harekatı da yapılmış olacak.

Daire başkanı ve daha üstü görevlerde bulunan bürokratlar, görevden alındıklarında parasal kayba da uğramayacaklar. Bu kişilerin maaşları iki yıl süreyle ödenmeye devam edilecek. Üst Kurul başkan ve üst düzey yöneticileri, iki yıl eski maaş kıyağı kapsamı dışında olacak. Bu düzenlemenin amacı, yaklaşan seçimlerin yanı sıra, tepkileri azaltmak ve yeni kadrolarda depolanan bürokratların dava açmalarını önlemek olarak görüldü.

Düzenlemeye göre, hâkim ile savcılar, Dışişleri Bakanlığı meslek mensupları, mülki idare amirleri (vali-kaymakam), Milli İstihbarat teşkilatı (MİT) mensupları emniyet hizmetleri sınıfına giren ‘yönetici’ kadrolarında bulunanlar, yeni sisteme dahil edilmeyecek.
Adnan Keskin/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde