AKP’li işadamları Küba’dan koli koli puro getirmiş!

AKP’li işadamları Küba’dan koli koli puro getirmiş!

Küba’dan en fazla puro alan ismin de Cumhurbaşkanı danışmanlarından Mustafa Varank olduğu, 60’ı geçkin kutu getirdiği konuşuluyor.

AKP’li işadamları Küba’dan koli koli puro getirmiş!
16px
24px
08.03.2015 07:07
ABONE OLgoogle
11 Şubat’ta Küba’ya geçen Erdoğan, devrimin başkenti Havana’da temaslarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen şubat ayında, işadamları ve gazetecilerle birlikte Kolombiya, Meksika ve Küba’yı kapsayan Latin Amerika turu yaptı.

11 Şubat’ta Küba’ya geçen Erdoğan, devrimin başkenti Havana’da temaslarda bulundu. Buradaki görüşmelerin ardından da Türkiye’ye döndü. Ziyaretin üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen Küba ziyareti Ankara’da konuşulmaya devam ediyor. İşte Ankara kulislerindeki o iddialar:

Heyetin daha Küba gezisi başlamadan ‘puro’ siparişlerinin verilmeye başlandığı, geziye katılamayan milletvekilleri, ve işadamlarını gidenlere, “Purolarımızı unutmayın” uyarısı yaptıkları iddialardan birincisi. Bu konuda en fazla puro alan ismin de Cumhurbaşkanı danışmanlarından Mustafa Varank olduğu,  60’ı geçkin kutu getirdiği konuşuluyor. Bazı siparişlerin yetişmediği kaygısıyla da uçağın Küba’dan geç kalktığı ifade ediliyor.  

Son kulis bilgisi de şu: Gelen purolardan Cumhurbaşkanı’nın haberi olmamış. Orijinal Cohiba purosunu içenlerse, tütünü damak zevklerine uygun bulmamış. Çünkü şatafatlı kutusu olan taklitleri  seviyorlarmış.

Puroyla ilgili mevzuatsa şöyle: Küba’ya giden her turistin gümrükten çıkartabileceği sayı kısıtlı, en fazla 1 kutu. Fiyatı 350 lira.
Aytunç Erkin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde