AKP’li iş adamı için rant ısrarı

AKP’li iş adamı için rant ısrarı

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AKP’li İşadamı Macit Haldız’ın yönetimindeki Haldız İnşaat’ın arazisinde imar artışı yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

AKP’li iş adamı için rant ısrarı
16px
24px
14.02.2018 08:23
ABONE OLgoogle

AKP’nin kurucuları arasında yer alan İşadamı Macit Haldız’ın şirketine ait arazide kat artışı talebi üçüncü kez belediye meclislerine geliyor.

Aydınlık'ın haberine göre 35 dönüm büyüklüğe sahip kent merkezindeki arazinin 3.5 kat olan imar hakkını 10 kata çıkarmayı öngören plan değişiklik teklifi geçtiğimiz ay KBB Meclisine geldi. İtirazlar karşısında geri çekilen rapor, KBB İmar ve Bayındırlık Komisyonundan bu ay tekrar gönderildi. Böylece imar artışı öngören rapor, 15 Şubat Perşembe günü toplanacak belediye meclisinde oya sunulabilecek. Raporun kabul edilmesi halinde de kat artışı mümkün olacak.

İmar planı değişikliğinin kabul edilmesi durumunda arazi üzerinde AVM – rezidans yükseltileceği belirtiliyor. Kat artışı talebi, arazi Haldız İnşaat’ın mülkiyetine geçtikten sonra ilk olarak İzmit Belediye Meclisi’ne gelmiş ancak AKP ve CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmemişti. Daha önce bir kez İzmit, bir kez de Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen kat artış isteği, perşembe üçüncü kez meclis üyelerinin önene gelecek.

‘ÖZEL DEĞİŞİKLİK’

KBB CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, yapılmak istenen imar artışı değişikliğe karşı durmaya devam edeceklerini belirtti. İmar artışı teklifinin, rant yaratmak için yapılmak istendiğini ifade eden Taşdemir, şunları söyledi: “Bu kişiye özel büyük bir imar rantıdır. Kabul edilecek bir şey değil. Hiç kimsenin içine sinmediği ortadadır. Ama bir grupta geçmesini istiyor. Vicdanlı hiçbir insan kabul etmiyor. Ama parti kararı olduğu için AKP’li meclis üyeleri arasında istemeyenler de evet diyor.”

AKP İÇİNDE RAHATSIZLIK

Haldız İnşaat için yapılmak istenen imar artışı, AKP içinde de rahatsızlık yaratıyor. AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, itirazını net olarak dile getirerek geçtiğimiz ay meclise gelen değişiklik teklifi için ‘ağıt vebal’ ifadelerini kullandı. Yılmaz, imar artışının kent trafiğini olumsuz etkileyeceğini de belirtti.

Geçen ayki raporun iade edilmesinde, AKP içindeki kimi meclis üyeleriyle partinin Kocaeli’deki güçlü isimlerinin plana ‘ikna olmaması’ belirleyici oldu. İmar artışının kabul edilmesini isteyen en önemli ismin ise Milli Savunma Bakanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık olduğu iddia ediliyor.

Mustafa Erol/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde