AKP’li başkana ‘milyonluk’ suçlama

AKP’li başkana ‘milyonluk’ suçlama

Çorum Belediye Başkanı AKP’li Halil İbrahim Aşgın’ın, videosunu çeken bir şahsa görüntüleri yayınlamaması için 1 milyon TL teklif ettiği iddia edildi.

AKP’li başkana ‘milyonluk’ suçlama
16px
24px
09.01.2020 04:12
ABONE OLgoogle

Kent merkezinde yol çalışması sırasında lahite rastlanıldığını duyması üzerine Aşgın’la görüştüğünü ve görüşmeyi kaydettiğini söyleyen Mesut Kum ifadesinde, “Lahitin devletimize geçmesini istediğim için önceden samimi olduğum Aşgın’a 3 Kasım 2019’da durumu aktardım. Aktarırken de görüşmemizin görüntüsünü çektim” dedi.

Olayla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (Cİ- MER) bu görüntüleri ulaştırdığını kaydeden Kum, “Görüntüleri kendisinin lahiti devlete verip vermeyeceğini anlamak için çektim. Benden görüntülerin olduğu CD’yi istediler. Görüntülerde başkan, ‘Lahiti çaktırmadan toplayın götürün’ talimatını verdi.

Belediye başkanının benden aldığı bilgiler doğrultusunda çalışmalar yaptırıp lahiti bulduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Kazıdan bir hafta sonra Aşgın ile karşılaştığını aktaran Kum, ‘Sana bu olayı Sinan mı yaptırdı’ diye sordu. Kendisini tanımıyorum dedim. Bana videoları yayımlamamam karşılığında 1 milyon teklif etti. Ben kabul etmedim. Gerekli soruşturmanın yapılmasını istedim. Başıma herhangi bir şey gelmesi durumunda sebebi Halil İbrahim Aşgın’dır” dedi.

Seyfettin Mete/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde