AKP'li Kılıç'ı kızdıran kayınpeder sorusu

AKP'li Kılıç'ı kızdıran kayınpeder sorusu

TRT Haber'de yayımlanan Akılda Kalan programına katılan AK Partili Suat Kılıç, çok eşli olan kayınpederi hakkındaki soruya fena kızdı.

AKP'li Kılıç'ı kızdıran kayınpeder sorusu
16px
24px
31.05.2011 08:45
ABONE OLgoogle

Gazeteci yazar Nuriye Akman'ın dün akşam Akılda Kalan'daki konuğu Ak Parti Grup Başkan vekili Suat Kılıç'tı. Nuriye Akman, programda "Çok eşlilik yasal olsun" diyerek gündeme gelen aile danışmanı Sibel Üresin'in ve Suat Kılıç'ın kayınpederi Ali Yüksel'in çok eşliliğe bakışı konularına değinince gergin anlar yaşandı.

Suat Kılıç, kayınpederi Ali Yüksel'in çok eşliliği hakkındaki sorulara cevap vermek istemedi. Nuriye Akman'ın "Kayınpederinizin üç eşliliği epey bir medyada yazıldı, çizildi. Eşiniz kaçıncı eşinin çocuğu, bir mi, iki mi, üç mü?" sorusunun ardından konuyu kapatmak istediğini belirten Kılıç, "Kayınvalidem 2005 yılında rahmetli oldu ve kayınpederimin ilk eşi. Kayınpederimin o yönüyle, özel hayatıyla alakalı, herhangi bir yerinde yokuz. Kayınpederimin eşi olarak sadece kendi kayınvalidemi tanıdım. Onun ötesinde hiç kimseyi tanımadım. Bir eşim var, bir de kayınbiraderim var" dedi.

ÜRESİN'E TEPKİ

Nuriye Akman, programda Kılıç'a Sibel Üresin'in düşüncelerine katılıp katılmadığını da sordu. Dini olarak caiz görünenle, hukuki olarak meşru görüneni karşı karşıya getirmemeye özen gösterilmesi gerektiğini belirten Kılıç, "O hanımefendi kimdir bilmiyorum. Gerçekten aile danışmanı mıdır? Bir belediyede ailelere aile danışmanlığı hizmeti vermekte midir bilmiyorum. Ama eğer vermekte ise bile doğru bir yönlendirme değil" dedi. Kılıç, Üresin'in yaklaşımlarını Ak Parti'nin talebi gibi gündeme getirilmesinden de rahatsız olduğunu söyledi.

Programda çok eşlilik konusundaki düşüncelerini açıklayan Kılıç, şunları söyledi: "Çok eşliliğin emir olmadığını bir kere iyi niyetli olan herkes biliyor. Böyle bir emir, böyle bir din talimatı, çok eş alanın çok sevap kazanacağı gibi bir şey zaten söz konusu değil. Bugün dinimiz açısından emri bırakın, böyle bir gereklilik de söz konusu değil. Eşler açısındaki huzur açısından da, aile içindeki saadet açısından da, aile içindeki adaletin tesisi açısından da, çocukların huzuru ve sosyolojik yapının korunması açısında da dinimizin tavsiyesinin tek eşlilik olduğunu biliyorum."

REYTİNG YAPACAKSINIZ DİYE...

Akman'ın programın sonlarına doğru çok eşlilik konusuna yeniden yaklaşmak istemesi üzerine programda gergin anlar yaşandı. Çok eşlilik konusunu tartışmaya bile gerek duymadığını vurgulayan Kılıç, "Nuriye Hanım bakın, çok reyting yapacaksınız diye bu kadar özele inmenizi doğru bulmuyorum" diyerek sorulara cevap vermekten kaçındı. Bunun üzerine Akman, "Bu konuda bu kadar hassas olduğunuzu bilmiyordum. Ama o kadar çok konuşulan ve rahat rahat bütün boyutlarıyla konuşulan bir konu ki burada bir tepki alacağımı sizden açıkçası beklemiyordum" diyerek konuyu kapattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde