AKP'den istifa eden Fırat'tan Erdoğan'ı kızdıracak sözler

AKP'den istifa eden Fırat'tan Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Kurucusu olduğu AKP'den istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat'tan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

AKP'den istifa eden Fırat'tan Erdoğan'ı kızdıracak sözler
16px
24px
31.07.2014 08:09
ABONE OLgoogle
Fırat, “Yolsuzlukla mücadele amacıyla kurulan AKP yolsuzluğu teşvik eder hale geldi. Yolsuzluk belgeleri ortadayken 4 bakan Yüce Divan’a gönderilemedi” dedi

AK­P’­de 2008 yı­lı­na ka­dar MYK üye­li­ği, par­ti söz­cü­lü­ğü, ge­nel baş­kan ve­kil­li­ği gö­rev­le­rin­de bu­lu­nan Den­gir Mir Meh­met Fı­rat, Ra­ma­zan Bay­ra­mı­’nın ilk gü­nü Fa­ce­bo­ok’­ta­ki he­sa­bın­dan par­ti üye­li­ğin­den is­ti­fa et­ti­ği­ni açık­la­mış­tı.

Fırat, "AKP yolsuzlukla mücadele eden değil yolsuzluğu teşvik eden bir yapıya dönüştü. Yasaklarla mücadele etmek bir yana birçok yasak getirildi. Yoksulluk konusunda da istatistikler hangi noktada olunduğunu gösteriyor zaten" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 'başkanlık' hevesinin ortaya çıktığını söyleyen Fırat, partinin kuruluş mutabakatını ihlal ettiğini dile getirdi. Partililerin, Erdoğan'ın hoşuna gitmeyecek bir şey söyleme cesaretinin olmadığını belirten Fırat, "Bir insana sürekli ‘sen haklısın’ dediğiniz zaman o insanda her yaptığının doğru olduğu, hiç yanlış yapmadığı zehabı doğar" diye konuştu.

“A­ğır ve­bal al­tın­da­yı­m” di­yen ve bun­dan son­ra ko­nu­şa­ca­ğı­nı be­lir­ten Fı­rat, ze­hir zem­be­rek açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. “Geç­miş­te Cum­hur­baş­ka­nı­nın yet­ki­le­ri­ni azalt­mak is­te­yen Baş­ba­kan, şim­di ne ol­du da yet­ki­le­ri­ni ar­tır­mak is­ti­yor. Baş­ba­kan gi­de­rek da­ha oto­ri­ter bir ya­pı kur­mak is­ti­yo­r” di­yen Fı­rat, şun­la­rı söy­le­di:

"Biz baş­kan­lık sis­te­mi­ni sa­vun­ma­dık. Ak­si­ne 2007 Ana­ya­sa de­ğişikli­ği sı­ra­sın­da Cum­hur­baş­ka­nı­nın yet­ki­le­ri­ni azalt­ma ça­ba­sın­day­dık. Bu­gün ne ol­du da baş­kan­lık sis­te­mi is­te­ni­yor. Üs­te­lik ana­ya­sa hu­ku­kun­daki gi­bi bir baş­kan­lık sis­te­mi de ön­gö­rül­mü­yor.
Baş­kan­lık sis­te­mi ül­ke­mi­ze ha­yır ge­tir­mez. Tür­ki­ye­’ye par­la­men­ter sis­tem ge­re­kir. Bu­nun da sağ­lık­lı iş­le­me­si için Se­çim Ka­nu­nu ile Si­ya­si Par­ti­ler Ka­nu­nu değiştirilmeli.
AKP için­de en çok üze­rin­de dur­du­ğu­muz yol­suz­luk, yok­sul­luk ve ya­sak­lar­la mü­ca­de­ley­di. Şim­di bun­la­rın hiç­bi­ri­ni tat­bik ede­mez ha­le gel­dik. Yol­suz­luk bel­ge­le­ri or­ta­day­ken ba­kan­lar Yü­ce Di­va­n’­a gön­de­ri­le­me­di. Ba­zı ya­sak­la­rın dev­re­ye so­kul­ma­sıy­la bir­çok pren­sip or­ta­dan kal­dı­rıl­dı.

TÜRK top­lu­mu­nu yol­suz­luk­lar pek il­gi­len­dir­mi­yor. Hat­ta ma­kul da gö­rü­yor. Va­tan­daş için önem­li olan ken­di ge­çim kay­nak­la­rın­da azal­ma ol­ma­ma­sı.

ARAŞ­TIR­MA­LA­RA bak­tı­ğı­mız­da Tür­ki­ye nü­fu­su­nun ha­ne hal­kı ola­rak yüz­de 11’i dev­let­ten ya da be­le­di­ye­den yar­dım alı­yor. İn­san­lar ça­lış­ma ge­re­ği duy­mu­yor. Böy­le bir ya­pı için­de hak-hu­kuk va­tan­da­şın çok umu­run­da de­ğil.

Urla villaları yine Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ‘Urla Villaları’nda yapıldığı iddia edilen yolsuzluğu sordu. Meclis Başkanlığı’na önerge veren Çıray, şu soruları yöneltti:

“Bir önceki İzmir Valisi Cahit Kıraç, adı geçen arazilerin kanunlara aykırı bir şekilde SİT alanından çıkarılmasını engellediği için mi tenzili rütbe ile Diyarbakır Valiliği’ne tayin edildi? İzmir Valiliği tarafından aynı mevkide bulunan diğer kaçak yapılara ceza uygulaması yapılmışken -Mustafa Latif Topbaş’a ait olduğu ancak sayın Başbakan ve ailesinin kullanacağı- anlaşılan villalar hakkında hangi gerekçeyle hiçbir işlem yapılmamıştır? Bu villalar hakkında oluşturulan dosyalar nerededir?”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde