AKP'den cemaate ‘kamp’ vetosu

AKP'den cemaate ‘kamp’ vetosu

AKP, Cumhurbaşkanlığı seçimi için milletvekilleriyle mayıs ayında kamp yapacak. Cemaate yakın Asya Termal yerine kamp için yeni yer aranıyor.

AKP'den cemaate ‘kamp’ vetosu
16px
24px
15.04.2014 07:22
ABONE OLgoogle
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’na kimin aday olması gerektiği konusunda milletvekilleriyle istişare toplantısı için mayıs ayında kamp yapacak.

AKP’nin kamplarıyla adını duyuran Kızılcamam’daki Asya Termal Otel’e bu kez cemaate yakınlığı nedeniyle ambargo konurken, kamp için yeni yer aranıyor. AKP, Cumhurbaşkanlığı seçimi için kapsamlı bir anket yapacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak Erdoğan’ın mı yoksa Gül’ün mü aday olacağı konusunda çok sayıda olasılık tartışılırken, Başbakan Erdoğan istişare çalışmalarına başlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile adaylık konusunu mayıs ayı başında görüşmesi beklenen Erdoğan, MKYK üyeleri ve milletvekillerinin bu konuda ayrı ayrı görüşlerini alacak.

Erdoğan, bu kapsamda mayısta milletvekilleriyle kamp yapacak. Her yıl Kızılcahamam’da cemaate yakınlığı ile bilinen Asya Termal’de kamp yapan Erdoğan, bu kez kampı başka otelde gerçekleştirecek. Erdoğan’ın kampın Ankara’da yapılması talimatı üzerine kamp için yeni yer arayışı başladı.

Erdoğan’ın yürüteceği istişare görüşmeleriyle paralel olarak AKP Genel Merkezi de hem teşkilatlar hem de kamuoyu şirketleri yoluyla Cumhurbaşkanlığı için halkın nabzını yoklayacak. Bu kapsamda üç ayrı şirket, cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiği konusunda saha çalışması yaparak sonuçları parti yönetimine sunacak.

Seçimden sonra ilk MKYK

AKP MKYK de, 30 Mart seçiminin ardından ilk kez dün Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Belediye başkanı seçilen Fatma Şahin, Menderes Türel, Ahmet Edip Uğur ile istifa eden Lokman Ayva’nın yerine gelen yeni üyeler Tülay Kaynarca, Mehmet Muş, Hamza Dağ ile Mustafa Akış’ın ilk kez katıldığı toplantıda, 30 Mart seçim sonuçları masaya yatırıldı.

‘İntikam’ tweet’leri

AKP MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Bağlı, bir takipçisinin Gülen cemaati ve AKP kavgasıyla ilgili “İntikam istiyoruz, kana kan dişe diş” sözlerine “Bu saatten sonra milletin öfkesini asla kavga kesmez. İntikam istiyor millet, kan kusturanlara kan kusturulsun istiyor” dedi.
Emine Kaplan / Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde