AKP’de çatlak.. Binali Yıldırım'dan o AKP’liye tepki

AKP’de çatlak.. Binali Yıldırım'dan o AKP’liye tepki

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “İzmir, Haşhaşilerin başkenti” diyen ve İzmirlinin yaşam tarzını eleştiren AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in sözlerine tepki gösterdi..

AKP’de çatlak.. Binali Yıldırım'dan o AKP’liye tepki
16px
24px
25.05.2015 12:35
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “İzmir, Haşhaşilerin başkenti” diyen ve İzmirlinin yaşam tarzını eleştiren AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in sözlerinin yanlış olduğunu belirterek, “İzmir’i iki, üç günlük ziyaretle tanıması mümkün değil. İzmirli ile gençlerle ilgili benzetmelerine, fikirlerine katiyen katılmıyorum ve doğru bulmuyorum. Yanlış olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’e 2011 genel seçimleri öncesi söz verdiği 35 proje içinde yer alan açılışı dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan Konak Tüneli’nin önünde, A Haber’e canlı yayına katıldı.

Tünelin Yeşildere girişinde iki tüpün ortasında oluşturulan platformda Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Yıldırım, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in twitter hesabından yaptığı “İzmir, Haşhaşilerin başkenti”, “CHP’li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek” sözlerine tepki gösterdi.

ÖZÜR DİLESENİZ DE OLMUYOR

Yıldırım, bu değerlendirmenin yanlış olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Sosyal medyada öyle bir hastalık oldu ki çok güzel çok hızlı iletişim kuruyorsunuz ama yaptığınız bir hatanın da aynı hızla yayılmasının önüne de geçemiyorsunuz. ‘Pardon’, ‘özür dilerim’ deseniz de olmuyor. Cuma İçten’in İzmir’i iki, üç günlük ziyaretle tanıması mümkün değil. İzmirli ile gençlerle ilgili benzetmelerine, fikirlerine katiyen katılmıyorum ve doğru bulmuyorum. Yanlış olmuştur. İzmir 81 ilimizin hatta Balkanlar’ın evladı fatihanın gelip burada yerleştiği bir kenttir. İzmir Türkiye’nin bir özetidir. İzmir’in bir özelliği de nereden gelirseniz gelin sizi en geç 1.5 yıl içinde İzmirli yapıyor. İzmirli ortak kültürünü oluşturuyor. İzmir’le ilgili değerlendirmeler çok isabetsiz. Hiçbir İzmirli bunu kabul etmiyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde