AKP’de Gül sıkıntısı: Kayseri’de ‘Gül’ecek mi?

AKP’de Gül sıkıntısı: Kayseri’de ‘Gül’ecek mi?

Başbakan Davutoğlu’nun bugünkü Kayseri mitingi öncesi AKP’de Gül sıkıntısı yaşanıyor.

AKP’de Gül sıkıntısı: Kayseri’de ‘Gül’ecek mi?
16px
24px
10.10.2015 07:44
ABONE OLgoogle
AKP’de, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugünkü Kayseri mitingi öncesinde kentte en güçlü isim konumundaki 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den destek alınamama sıkıntısı yaşanıyor.

AKP, 7 Haziran’da kendi 5 milletvekiline karşın MHP’nin 3, CHP’nin de 1 milletvekili çıkardığı Kayseri’de vekil sayısını artırmak için özel çalışma yürütüyor. AKP’liler Gül’ün kentte en güçlü isim konumunda olması nedeniyle destek beklentisine girdi. Ancak Gül çevresinden sıcak bir mesaj alınamadı.

Gül, Başbakan Davutoğlu’nun davetine rağmen kongreye gelmemiş, 7 Haziran seçimlerinde de hiçbir şekilde AKP kampanyasına destek vermemişti. AKP’ye ulaşan bilgiler Gül’ün bu seçimde de özelde Kayseri, genelde de Türkiye’nin hiçbir yerindeki kampayaya katılmayacağı yönünde.

Gül, geçen günlerde Kayseri’ye gitti. Adını taşıyan üniversitenin açılışını yaptı, ailesini ziyaret etti ve kentten ayrıldı. Gül’ün Kayseri ziyaretinde seçim kampanyasına başlanmış olunmasına karşın AKP’lilerle bir araya gelmemesi Kayseri’de en çok konuşulan konuların başında geliyor.

Gül ile birlikte partinin kuruluşundan bu yana önemli görevlerde bulunan çok sayıda ismin de 1 Kasım seçimleri öncesi partiye mesafe koymaları dikkat çekiyor. Mesafe koyan isimler arasında Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik gibi isimler sayılıyor.

‘Saray’a da gitmedi

Kulislerde, muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş gibi Abdullah Gül’ün de Saray’a hiç gitmediği konuşuluyor. Gül’ün Ankara’ya şehit olan eski korumasının cenazesi için geldiğinde Erdoğan ile “Saray” yerine dönemin Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in makam odasında görüşmeyi tercih etmesine de vurgu yapılıyor.
Erdem Gül/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde