AKP adayı Selim Bağlı’dan kardeşine koyun kıyağı

AKP adayı Selim Bağlı’dan kardeşine koyun kıyağı

Halfeti’de bakanlığın çiftçiye destek amacıyla başlattığı 300 koyun projesinin ön kabul listesinde, AKP adayı Selim Bağlı’nın kız kardeşinin de olduğu ortaya çıktı. Selime Nil Bağlı, Ankara’da ME B memuru olarak çalışıyor.

AKP adayı Selim Bağlı’dan kardeşine koyun kıyağı
16px
24px
16.05.2018 07:11
ABONE OLgoogle

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçiye destek amaçlı başlattığı 300 koyun projesine yapılan başvurularda yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Ön kabul listesinde ismi yer alan Mehmet Selim Bağlı’nın kız kardeşi Selime Nil Bağlı’nın, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanlığı’nda çalıştığı öğrenildi.

Telefonla ulaştığımız Bağlı ön kabul listesinde isminin yer almasıyla ilgili, “O tarlalar bana babamdan kaldı. Memur çiftçilik yapabilir” diyerek kendisini savundu.  Skandal..15 teşvikten 14'ü SGK eski başkanı AKP'li adayın yakınlarına

14 kişi akraba

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçinin yüzünü güldürmek için başlattığı 300 koyun projesiyle ilgili olarak yaklaşık 20 gün önce açıklanan ön kabul başvurusu sonucuna Halfeti’yi karıştırmıştı.

Koyun projesinden yararlanmak için başvuru yapan yüzlerce kişinin arasından sadece 15 kişinin ismi Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından açıklanan ön kabul listesinde yer almıştı. Bu 15 kişiden 14’ünün ise geçen haftalarda AKP Milletvekili olabilmek için görevinden istifa eden SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın yakın akrabası ya da ahbabı olduğu ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili geçen günlerde gazetemize açıklamalarda bulunan Mehmet Selim Bağlı, başvuruların elektronik ortam üzerinden yapıldığını söyleyerek, annesinin ve kardeşinin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğunu, henüz alınmış bir koyun, alınmış bir teşviğin söz konusu olmadığını belirtmişti.

Memur çiftçilik yapar

Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanlığı’nı arayarak ulaştığımız Selime Nil Bağlı’nın kendisini iş telefonundan aramamıza tepki gösterdi. Nil Bağlı hakkındaki iddialarla ilgili olarak ise, “Bu tarlalar bana babamdan kaldı. Şu an aldığım bir koyun yok ortada. Ankara’dayım. İşimin başındayım. Açın yasaları okuyun. Bir memur çiftçilik de yapabilir. Nasıl bir ülkedeyiz? Cehalet nasıl bu kadar ilerledi” diye konuştu.

Bakanlığın verilerine göre koyun projesinin bir aileye yıllık getirisi 300 bin TL.

Seyhan Avşar/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde