AKP 5 yıldızlı iftarda yoksul ise hep sokakta

AKP 5 yıldızlı iftarda yoksul ise hep sokakta

Amerika’nın Sesi, “İftar yemeklerini otellerde kutlayan insanlar arttı. Bu da tartışmayı tetikledi” görüşüne yer verdi.

AKP 5 yıldızlı iftarda yoksul ise hep sokakta
16px
24px
28.08.2011 18:49
ABONE OLgoogle

Amerika’nın Sesi, “İftar yemeklerini otellerde kutlayan insanlar arttı. Bu da tartışmayı tetikledi” görüşüne yer verdi. Radyo, “AKP ekonomik siciliyle kendisiyle gurur duyuyor. Ancak bu başarı zengin ve fakirler arasındaki bölünmenin büyümesine de öncülük etti” değerlendirmesini yaptı.


Ekonomi Servisi - Ramazan ayında Türkiye’de yaşanan zengin-fakir iftar tartışması yabancı basının da dikkatini çekti. Amerika’nın Sesi radyosu ramazan ayının Türkiye’de zenginler ve fakirler arasındaki büyüyen ayrışmayı ön plana çıkardığı belirtirken, “İktidardaki AKP, fakirlerin partisi olduğunu öne sürüyor. Ancak iktidar partisi rekor ekonomik büyümeye rağmen, Türkiye’de yaşayan fakir insan sayısı düşmedi” ifadelerine yer verdi.

Amerika’nın Sesi, “Son on yılda benzersiz bir ekonomik büyümenin bir ürünü olan ülkenin büyüyen zengin sınıfı, iftar yemeklerini lüks restoranlarda ve otellerde kutlayan insanların sayısının artmasına neden oldu. Bu da ülkedeki tartışmayı tetikledi” görüşüne yer verdi.

Haberde, bu lüks iftarlara protesto olarak İstanbul’un merkezinde bir parkta 5 yıldızlı bir otellerin gölgesinde hazırlanan bir iftar yemeğine dikkat çekilerek, yoksullara yönelik peynir ve çorbanın yer aldığı bu basit yemeğin beş yıldızlı bir otelde 100 dolar ya da daha fazlasına mal olduğu belirtildi. Bu otellerin mönüsünde her şeyin olduğuna işaret edilerek, bir restoran yöneticinin pazar günü bir şirket için 500 kişilik bir iftar düzenleyeceklerini söylediği aktarıldı.

Yoksulluk azalmadı

Hükümet üyelerinin sık sık 5 yıldızlı iftar yemeklerinde görüldüğü belirtilerek, “Ancak, protesto edenlerin mesajları iğneliyor. Dini Başbakan Recep Tayip Erdoğan görkemli iftar yemeklerini eleştiriyor ve Meclis Başkanı ve iktidar partisi AKP milletvekili Cemil Çiçek, katıldığı bir iftar yemeğinde pahalı iftar yemeklerine karşı bir çıkış yaptı” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, “AKP fakirlerin partisi olduğunu öne sürüyor. Ancak rekor ekonomik büyümeye rağmen, Türkiye’de fakir insan sayısı düşmedi. Yüzde 18 düzeyinde olan yoksul oranı AKP iktidarında pek değişmedi” ifadeleri kullanıldı.

Son olarak haberde, “AKP ekonomik siciliyle kendisiyle gurur duyuyor. Ancak bu başarı zengin ve fakirler arasındaki bölünmenin büyümesine de öncülük etti. Gözlemciler bu uçurumun giderilmesinin partinin en büyük meydan okuması olabileceğini söylüyorlar” satırlarına yer verildi.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde