AKOM bu sefer iddialı: İstanbul'a kar geliyor

AKOM bu sefer iddialı: İstanbul'a kar geliyor

AKOM'un açıklamasına göre İstanbul'un 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor.

AKOM bu sefer iddialı: İstanbul'a kar geliyor
16px
24px
04.02.2020 11:10
ABONE OLgoogle

İstanbul'un 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

İstanbul'da mevsim normalleri üzerinde (14-17 derece) seyreden hava sıcaklıklarının 5 Şubat Çarşamba gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre; çarşamba akşam saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havalar etkili olacak.

AKOM açıklaması'ndan bir bölüm şöyle:

Hava sıcaklıklarının 8-12 derece birden azalarak kar değerlerine gerileyeceği hesaplanıyor. 

Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların perşembe sabah saatlerinden itibaren pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Vatandaşların perşembe-pazartesi günleri arasında oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olması gerekiyor.

Yetkililer, mümkün mertebe toplu taşımanın kullanılması, muhtemel su baskını, göllenme, sel, taşkın, ağaç ve direk devrilmesi, çatı ve tabela uçması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması uyarısında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde