AK Türklere özel kapılı Burberry!

AK Türklere özel kapılı Burberry!

İngiltere'de doğup bir dünya markasına dönüşen Burberry, Ankara'ya geliyor.

AK Türklere özel kapılı Burberry!
16px
24px
28.02.2010 08:49
ABONE OLgoogle

Ankara, 154 yıllık tarihe sahip Burberry'nin Türkiye'deki ilk mağazası olmayacak. Altı yıl önce Bağdat Caddesi'nde açılan ilk mağazayı, Nişantaşı ile İstinye Park'taki iki mağaza izlemişti. 

Hazırlığı başlayan beşinci mağazadan da anlıyoruz ki, Burberry Türkiye'yi 'sevdi'.
Bu sevgide, altı yılda önemli mesafe kateden İslami burjuvaziye mensup kadın müşterilerin yoğun ilgisinin de payı olsa gerek.  Lüks marka aksesuarlarının 'de facto' tesettüre uyarlanmasıyla, markaları kreasyonlarını nasıl değiştirdiğini, Avrupa'nın moda merkezlerindeki podyumlardan türbanla geçen top modelleri, ulusal basındaki haber görüntülerinde, türbana dönüşmüş Burberry eşarp karelerindeki hızlı artışı  hatırlayalım.

Şu da tesettür modasını izleyen kadınların sohbet ettiği bir blog'dan alıntı: 'Bu sezon adeta yer gök Burberry atkı ve kaşkollerle inledi.Kafamı nereye doğru çevirsem her yerde Burberry benzeri atkılar. Gerçeği bu kadar kaliteliyken neden taklitlerini tercih ediyoruz? Bu da bir nevi korsan sayılmaz mı? Hatta sayılmak ne kelime, ta kendisi. Bunları bir yere bırakıyorum ve gelelim Burberry atkıları ve snoodlarına. Moda severlerinde bildiği gibi snoodlar bu kış sezonu çıkmış olan boyunluklar. Benim bu kış favori aksesuarlarımdan da biri ayrıyetten. İşte yeni sezon Burberry atkı ve Snood modelleri...'
Gelelim Ankara'daki müthiş ve gizli rekabete...

Son beş yıldır Başkent'te sayıları hızla artan AVM yönetimleri, lüks giyim ve aksesuardaki dünya markalarını getirebilmek için yarışıyor.

Çiğdem Toker/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde