AK Parti'li Kenan Sofuoğlu'ndan lüks spor araçlarını eleştirenlere cevap: Kimse hesap soramaz

AK Parti'li Kenan Sofuoğlu'ndan lüks spor araçlarını eleştirenlere cevap: Kimse hesap soramaz

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu Lamborghini marka lüks aracıyla TBMM'ye gelmesini eleştirenlere cevap verdi. Sofuoğlu,"Hayatımdan taviz vermeyi düşünmüyorum. Kimsenin itiraz etmeye hakkı yok" dedi.

AK Parti'li Kenan Sofuoğlu'ndan lüks spor araçlarını eleştirenlere cevap: Kimse hesap soramaz
16px
24px
04.07.2018 17:39
ABONE OLgoogle

ÖTV zamlarına gelen eleştirilerileri, "Kalkıp da Porsche kullanacağına, Fiat kullan, Volkswagen kullan. Biraz daha düşür harcamayı" diye savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat arayarak vekil adaylığını haber verdiği dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu , TBMM'ye parti  Lamborghini marka lüks spor otomobiliyle geldi.

  Kenan Sofuoğlu Lamborghini marka lüks aracıyla TBMM'ye gelmesini eleştirenlere cevap verdi. Sabah Gazetesi'ne konuşan Sofuoğlu, şunları söyledi:    Asfalt ağladı! AK Partili Sofuoğlu, Meclis'e Lamborghini'yle gitti..

"Beş arabam, beş de motosikletim var. Bir motosikletimle bir arabamı Ankara'ya bırakacağım. Meclise giderken arabamın, motorumun sesiyle insanlar "Kenan geliyor" diyecek. Ben farklı bir milletvekili olacağım. İnsanlar beni böyle sevdi. Nereden geldiğimi unutmadım. İstanbul'un lüks yerlerine yerleşmedim, sosyete arkadaşlarım yok. İnsanlar konuşmayı çok seviyor. İngilizler, Amerikalılar, Fransızlar gibi yarıştığım ülke insanlarının ileri geri konuşmasına alışkınım da Türklerin hakkımda konuşmasına alışkın değilim. " Lamborghini 'ye binip niye partiye gitti?" dendi. Alnımın teriyle kazandığım parayla aldığım arabama bindim gittim. Kimse hesap soramaz. Lamborghini 'ye binmekle burnu yükseklerde adam olmuyorsunuz. Milletin derdinden anlamaz deniyor. Bu işler bindiğiniz arabayla olmuyor. Çok şükür hayatta hesap veremeyeceğim bir şey yapmadım. Çizgimi değiştirmek gibi bir niyetim yok. Normal hayatımda nasılsam yine öyle yaşayacağım. Ben siyasete, siyasetçi olmak için girmedim. Görevin hakkını vermek için çalışacağım."  

DEĞERİ 4 MİLYON LİRA 

Beyaz renk  Lamborghini  Aventador S model aracı 2017 Kasım ayında satın alan Sofuoğlu, 4 milyon lira ödeme yapmıştı. 

ÖTV ZAMLARINA 'PORSCHE YERİNE FIAT'A BİN' SAVUNMASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında AKP 'nin 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasında, ÖTV zamlarına ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulunmuştu. Zamları, "Sigara içme, Porsche yerine Fiat'a bin" diye savunun Erdoğan şunları söylemişti:

"Ayıptır ya ayıp. Milletin temsilcisini milleti ile nasıl ayırıyor. Bunun oyunlarını oynuyorlar. Sigarayı içmezsin olur biter. Alkolü biraz daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına gel Fiat kullan ne olacak Volkswagen kullan ne olacak. Ülkenin cari açık sorunu var. Rahmetli Özal’ın kemer sıkma dediği olay işi sıkı tutmazsak Yunanistan’ın durumuna mı düşelim. Biz eşeği sağlam kazığa bağlayalım."  

"2 CİP, 1 FERRARİ, 1 LAMBORGHİNİ"

Sofuoğlu Lamborghini Aventador S marka aracını 2017 yılında 4 milyon TL'ye satın almıştı. Sofuoğlu'nun garajında iki Mercedes cip, bir ferrari ve bir de Murat 124 model aracı bulunuyor.

Sofuoğlu, Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda araçlarıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

"Beş arabam, beş de motosikletim var. Bir motosikletimle bir arabamı Ankara'ya bırakacağım. Meclise giderken arabamın, motorumun sesiyle insanlar "Kenan geliyor" diyecek. Ben farklı bir milletvekili olacağım.

"BEN SİYASETE SİYASETÇİ OLMAK İÇİN GİRMEDİM"

İnsanlar beni böyle sevdi. Nereden geldiğimi unutmadım. İstanbul'un lüks yerlerine yerleşmedim, sosyete arkadaşlarım yok. İnsanlar konuşmayı çok seviyor. İngilizler, Amerikalılar, Fransızlar gibi yarıştığım ülke insanlarının ileri geri konuşmasına alışkınım da Türklerin hakkımda konuşmasına alışkın değilim. " Lamborghini 'ye binip niye partiye gitti?" dendi. Alnımın teriyle kazandığım parayla aldığım arabama bindim gittim. Kimse hesap soramaz. Lamborghini 'ye binmekle burnu yükseklerde adam olmuyorsunuz. Milletin derdinden anlamaz deniyor. Bu işler bindiğiniz arabayla olmuyor. Çok şükür hayatta hesap veremeyeceğim bir şey yapmadım. Çizgimi değiştirmek gibi bir niyetim yok. Normal hayatımda nasılsam yine öyle yaşayacağım. Ben siyasete, siyasetçi olmak için girmedim. Görevin hakkını vermek için çalışacağım."

KENAN SOFUOĞLU KİMDİR?

Kenan Sofuoğlu, 25 Temmuz 1983 tarihinde Adapazarı Akyazı’da doğmuş, Aslen Trabzon’ludur. 1996 yılında Türkiye şampiyonasında yarışan ağabeyi Bahattin’i izleyerek motor sporları ile tanışmış, 2000 yılında abisi Sinan’ın bir yarışta ayağını kırması ile boş kalan motorunda, 16 yaşında özel izin ile yarışlara katılmaya başladı. Abisinin motoruyla yaptığı bu ilk drag yarışını kazandı. 2000 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası B Grubu birinciliğini elde etti.

Kenan Sofuoğlu, 2001 yılında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası, Superstok 600cc A sınıfı üçüncüsü oldu. (Yarışın birincisi abi Sinan Sofuoğlu, ikincisi de diğer abisi Bahattin Sofuoğlu’dur) 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası’nda ilk üç sırayı yine abileri Sinan Sofuoğlu ve Bahattin Sofuoğlu ile paylaşarak ikinci oldu.

Yarışlarda birçok kaza geçiren Kenan Sofuoğlu , sporu bıraktı. 24 Haziran seçimlerinde milletvekili oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde