AK Parti'den referandum kararı: OHAL uzatılıyor!

AK Parti'den referandum kararı: OHAL uzatılıyor!

AK Parti, başkanlık referandumu öncesi OHAL'i uzatma kararı aldı.

AK Parti'den referandum kararı: OHAL uzatılıyor!
16px
24px
09.03.2017 11:20
ABONE OLgoogle

Önce Başbakan Yıldırım'ın ağzından "OHAL 3 ay uzatılacak" haberi servis edilirken, daha sonra bu haber "MGK'da görüşülecek" şeklinde düzeltildi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Olağanüstü hal 3 ay daha uzatılacak" açıklamasında bulunduğu belirtildi. Yıldırım söz konusu açıklamasını, bu sabah Çankaya Köşkü'nde bir grup yabancı gazeteciyle yaptığı toplantıda bir soru üzerine yaptı.

Bu haberden bir süre sonra bu açıklama "Uzatılıp uzatılmaması MGK'da değerlendirilir, ona göre karar verilir" şeklinde düzeltildi.

Numan Kurtulmuş 'OHAL'i neden sakladı?

AKP daha önce de iki kez OHAL'in uzatılması kararı vermişti.

Son karar 19 Ocak'ta yürürlüğe girmiş ve OHAL 3 ay daha uzatılmıştı.

OHAL kimleri zengin etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Referanduma, OHAL ile mi gidilecek?” sorusuna “OHAL ile gidilmesinde sorun yok. Çok daha rahat bir zemin de hazırlayabilir. Hükümetin de bu inançta olduğu kanaatindeyim” yanıtı vermişti.

Ekonomi Bakanı: Ben OHAL istemiyorum kardeşim!

Darbe girişiminin ardından üç ay geçerli olacak şekilde 21 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, 19 Ocak'tan geçerli olmak üzere ikinci kez uzatılmıştı. OHAL uygulamasının süresi normal şartlarda 19 Nisan tarihinde doluyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde