AK Parti: Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz

AK Parti: Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kanununda değişikliğe gideceklerini belirtti.

AK Parti: Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz
16px
24px
08.07.2019 13:33
ABONE OLgoogle

Muş ayrıca, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasında herhangi bir hukuksuzluk bulunmadığını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak yeni ekonomi paketi teklifiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV DEĞİŞİMİ

Biliyorsunuz Merkez Bankası Başkanı'nın görev değişikliğiyle alakalı farklı açıklamalar yapılıyor. 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'nın maddesinde değişiklik yapılıyor.

Şöyle bir ifade var. 'Süreli atanan kamu yöneticileri, görevden alma gerekçeleri yanında, kurumsal hedeflere ulaşılamaması nedeniyle de süresi tamamlanmadan görevden alınabilirler.'

Yapılan 703 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'nın ek 35'inci maddesinde düzenleme yapılması suretiyle, cumhurbaşkanına böyle bir yetki tamamlanmaktadır. Yapılan uygulama hukukidir. Herhangi bir tartışma söz konusu değildir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde