AHL'de karla mücadele pahalıya patlıyor!

AHL'de karla mücadele pahalıya patlıyor!

Atatürk Havalimanı'nda iki gecelik buz temizleme maliyeti 300 bin lira.

AHL'de karla mücadele pahalıya patlıyor!
16px
24px
09.01.2013 22:10
ABONE OLgoogle

İstanbul'u iki günden beri etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda pistler, uçak park yerleri, ana taksi yolları ve merkez hatlardaki buz ve kar temizleme çalışmalarında kullanılan buzlanmayı önleyici de-icing malzemesinin maliyeti yaklaşık 300 bin lira oldu.

 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, DHA'ya yaptığı açıklamada kar temizleme çalışmalarının gece boyunca devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

 " Ekiplerimiz 24 saat aralıksız çalışırken, pistlerin buzlanmaması, yan yolların ki biz buna taksi yolları deriz buzlanmaması ve uçak park yerlerinin temiz olması için bir gecede 65 ton, iki gecede ise toplam 130 ton de-icing sıkıldı. Bu maddenin tonu 1300 dolar.  Kullanılan malzemenin toplam bedeli 286 bin lira ama işlem halen devam ettiği için 300 bin lirayı da bulmuştur. Özellikle dün gece havanın soğuk olmasından dolayı pistler, taksi yolları ve park yerlerinin buzlanmamasına karşı personel sayımızı 67'ye çıkardık. Apron ve pistlerde görev yapan araçlarımız için bile 29 bin liralık yakıt kullanıldı. Burada önemli olan Atatürk Havalimanı'nın 24 saat süreyle devamlı olarak açık kalması ve uçaklarımızın hareket kabiliyetlerinin kısıtlanmaması. Havalimanından kaynaklanan iptal yaşanmadı. Ancak olan gecikmeler ise, uçakların sıra beklemesinden kaynaklanmaktadır"

 Celal Özuğur,  dün Atatürk Havalimanı'nda 395 kalkış, 428 iniş olmak üzere toplam 828 uçuş trafiği yaşandığını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde