AGDAŞ, Enka davasını kazandı

AGDAŞ, Enka davasını kazandı

AGDAŞ, Enka Doğalgaz Çevrim Santrali'ne gaz vermek için açtığı davayı kazandı

AGDAŞ, Enka davasını kazandı
16px
24px
05.03.2008 11:00
ABONE OLgoogle
Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ), bölgede doğalgaz dağıtım ve taşıma yetkisinin kendisine verilmesi konusunda BOTAŞ aleyhine açtığı davayı kazandı.

Türkiye'nin elektirik üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Adapazarı-Gebze Enka Doğalgaz Çevrim Santrali'ne de bundan böyle AGDAŞ doğalgaz verecek.

AGDAŞ, Ankara 3.İdare Mahkemesi'ne bölgede doğalgaz dağıtım ve taşıma işinin kendisine devredilmesiyle ilgili davayı kazandı. Mahkemenin kararını Danıştay 13.Dairesi de onaylandı. Bu kararla, AGDAŞ Sakarya Bölgesi'nde 30 yıllık doğalgaz taşıma ve dağıtım konusunda yetkili kılındı.

AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, bundan böyle Enka Doğalgaz çevrim santrali de dahil olmak üzere nihai tüketicilere kurumun doğalgaz vereceğini belirterek, "Böyle bir karar bekliyorduk. Sakarya'da doğalgaz taşıma ve dağıtımla ilgili tek kurum AGDAŞ'tır. Bir haksızlık giderilmiştir." dedi.

Demir, mahkemenin BOTAŞ'ın, AGDAŞ'a tazminat ödenmesiyle ilgili herhangi bir kararının olmadığını sözlerine ekledi.

Sakarya/Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde