ABN Amro'dan flaş dolar/TL tahmini

ABN Amro'dan flaş dolar/TL tahmini

Hollanda bankasına göre 2018’de yılında Türkiye’de büyüme yavaşlayacak, Lira da 4.20’ye kadar çıkacak.

ABN Amro'dan flaş dolar/TL tahmini
16px
24px
19.12.2017 15:33
ABONE OLgoogle

Hollandalı banka ABN Amro, 2018 yılında Türkiye’nin büyümesinin yavaşlayacağını öngörürken, Türk Lirası’ndaki zayıflamanın da devam edeceğini belirtti. ABN Amro Gelişen Piyasalar Ekonomisti Nora Neuteboom imzalı raporda 2018 sonunda dolar/TL kurunun 4.20 seviyesine kadar çıkacağı öngörüldü.

Banka siyasi gelişmelere rağmen 2017’de büyümenin yüzde 6.5 olmasını bekliyor. 2018’de Fed’in faiz artırmasıyla birlikte daha yüksek enerji fiyatları ve zayıf iç ekonomik yapıların büyüme üzerinde etkili olacağını belirten banka, 2018’de büyümenin yavaşlamasını ve yüzde 4.5 olmasını öngörüyor. Banka’ya göre dış finansman sorunları 2018’de kötüleşecek.

Dış şoklara duyarlılığın artmasıyla birlikte, liranın volatil kalmasını bekleyen banka 2018 yılında dolar/TL’nin 4 bariyerini aşarak muhtemelen zayıflayacağını belirtti. Rapora göre, Türkiye kesinlikle yabancı sermayeye bağımlı ve bu, geçen yıl faiz oranlarının düşük kalması nedeniyle ülkeye akmaya devam etti. Kredi Garanti Fonu (KGF), küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen kredilerin duraklamamasını sağladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde