ABD, tüm kuvvetlerini Irak'tan çekiyor

ABD, tüm kuvvetlerini Irak'tan çekiyor

Irak'ın başkenti Bağdat'a gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, devir teslim törenine katıldı.

ABD, tüm kuvvetlerini Irak'tan çekiyor
16px
24px
01.12.2011 21:51
ABONE OLgoogle

BD yönetiminin 2008 tarihli anlaşma gereği, 2011 Aralık ayında tüm kuvvetlerini Irak'tan çekme kararı üzerine Irak'ın başkenti Bağdat'a gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, devir teslim törenine katıldı.

Saddam Hüseyin'e ait olan Al-Faw sarayında gerçekleşen törende yaptığı konuşmasında, Irak'ın başarısının herhangi bir parti, mezhep veya etnik kökenin başarısı olmadığını belirten Başbakan Nuri el-Maliki, Irak'ın istikrarlı bir yer olduğunu ve bu başarının altında yatan etkeninde Irak halkının olduğunu söyledi.

Irak'taki başarılarından ve emeklerinden dolayı askerlere teşekkür eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise, Saddam Hüseyin'e ait olan Al-Faw sarayını ima ederek, açgözlü bir diktatöre ait olan sarayda Amerikan ve Irak ülkelerine hizmet veren askerlerin bulunduğunu söyledi. Ayrıca Biden, Irak'ın güvenliği devralacak donanıma sahip olmadığı iddiasını yalanlayarak bölgedeki görevlerinin son bulmasından sonra da Irak'la stratejik ortaklıklarının süreceğini kaydetti.

Öte yandan, Amerikan yönetimi 2009 yılının Temmuz ayından itibaren askerlerini Irak kentlerinden çekilmeye başlamış ve Irak'taki muharebe görevine de 31 Ağustos 2010 tarihinde son vermişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde