ABD resmen ‘uyardık’ dedi: Suriye’de tek taraflı operasyon yıkıcı sonuç doğurur

ABD resmen ‘uyardık’ dedi: Suriye’de tek taraflı operasyon yıkıcı sonuç doğurur

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Türkiye’nin Suriye’deki YPG kontrolünde bulunan bölgelere yapacağı bir operasyonun yıkıcı sonuçları olacağı uyarısında bulunduğu bildirildi.

ABD resmen ‘uyardık’ dedi: Suriye’de tek taraflı operasyon yıkıcı sonuç doğurur
16px
24px
04.04.2019 08:40
ABONE OLgoogle

Washington’da bulunan Çavuşoğlu ile Pompeo ile bir görüşme yaptı. Görüşme öncesi bir panele katılan Çavuşoğlu’nun Rusya’dan S-400’lerin alınmasına ilişkin “İş bitti, geri adım atmayacağız” demesi dikkat çekti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay arasında yaşanan ‘S-400’ polemiği de görüşmenin sıkıntılı geçeceğinin işaretiydi.

Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Pompeo’yla ikili ilişkilerimizde yer alan sınamalar ve ortak gündemimizdeki konular hakkında yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik” dedi. 

Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino’nun yaptığı açıklama diplomatik standartlarda sert ifadeler içeriyordu. Palladine ‘uyarı‘ sözcüğünü kullandığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Bakan Pompeo, bölgedeki tek taraflı Türk askeri harekatının potansiyel olarak yıkıcı sonuçları olacağına dair uyarıda bulunurken, kuzeydoğu Suriye ile ilgili devam eden müzakerelere destek verdiğini belirtti.”

Pompeo’nun ‘S400’lerin alınmasından endişeli’ olduklarını söylediği ve Türkiye’de tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiğini belirttiği de öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde