ABD'nin IŞİD'e yardımdan kara listeye aldığı Türk şirketi

ABD'nin IŞİD'e yardımdan kara listeye aldığı Türk şirketi

ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD’e destek olduğu gerekçesiyle bazı şirket ve kişilere yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD'nin IŞİD'e yardımdan kara listeye aldığı Türk şirketi
16px
24px
09.02.2018 21:20
ABONE OLgoogle

ABD Hazine Bakanlığı bugün bazı kurum ve kişilere yaptırım uygulama kararı aldıklarını açıkladı. Filipinler, Somali ve Türkiye'deki bu üç şirketin terör örgütü IŞİD'e destek verdiği iddia edildi.

ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD’e destek olduğu gerekçesiyle bazı şirket ve kişilere yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırım kararı alınan kişi ve kurumlar arasında Türkiye’den de bir kişi ve kuruluş bulunuyor.

IŞİD'E İNSANSIZ HAVA PARÇALARI

Yapılan açıklamada Yunus Emre Sakarya ve sahibi olduğu Profesyoneller Elektronik’e yaptırım kararı alındı. Sakarya ve şirketinin IŞİD için insansız hava aracı parçaları sağladığı gerekçesiyle yaptırım uygulandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Filipinler’den Abdulpatta Escalon Ebubekir’in IŞİD’e finansal ve malzeme desteği yaptığı ve Somali’de de Muhammed Mire Ali Yusuf ve şirketi Liibaan Trading ve Al Mutafaq Commercial Company’nin IŞİD’e destek verdiği belirtildi.

Kararda, Sakarya’nın sahip olduğu Profesyoneller Elektronik’in kurulduğu 2015’ten bu yana DEAŞ’a insansız hava aracı elektronik aksamları sağladığı belirtildi.

“IŞİD’in paravan şirketi” diye tanımlanan Profesyoneller Elektronik’in 2016’nın ilk yarısında terör örgütüne 500 bin dolarlık İHA ekipmanı tedarik ettiği açıklamada ifade edildi.

Ticaret Sicili’ne göre Profesyoneller Elektronik Tic.İth.ve İhr.Ltd.Şti. Ankara Keçiören merkezli bir şirket ve resmi kayıtlara geçen tek yetkilisi, “müdür” unvanıyla Yunus Emre Sakarya.

Elektronik ticaret ve dış ticaret alanlarında faaliyet göstermek üzere 500 bin TL sermaye ile Aralık 2015’te kurulan şirketin internet sitesi www.warriorgears.com (Warrior Gears İngilizcede ‘savaşçı ekipmanı’ anlamına geliyor). 

Ancak şu an Türkiye’den bu siteye erişilemiyor ve kamuya açık diğer kaynaklarda da şirketin irtibat bilgileri yer almıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde