ABD mahkemesi izin verdi: Halkbank çalışanları Zarrab davasında

ABD mahkemesi izin verdi: Halkbank çalışanları Zarrab davasında

ABD mahkemesi Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın 4 tanığının dinlenmesine izin verdi.

ABD mahkemesi izin verdi: Halkbank çalışanları Zarrab davasında
16px
24px
09.11.2017 15:32
ABONE OLgoogle

ABD’de İran’a uygulanan yaptırımların ihlali, dolandırıcılık ve para aklama gibi suçlamalarla tutuklu bulunan Reza Zarrab ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada dört Halkbank çalışanının tanık olarak dinlenecek.

ABD’nin İran’a yönelik ambargoyu deldiği iddialarına yönelik yürütülen davada tutuklu olan Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın 4 tanığının yurt dışından dinleme talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

Tanık olarak dinlenecek eski ve ya mevcut Halkbank çalışanı 4 tanık ABD’ye giderek davaya katılmayı reddetmişti.

Mahkeme ifadelerin video ile duruşma öncesinde alınabileceğini ya da ABD dışında karşılıklı anlaşmaya dayalı olarak Toronto, Londra, Cenevre veya Stockholm’den yapılabileceğini kaydetti.

Mahkeme, "Söz konusu isimlere tanıklık yapmaları için izin verilmesi, davanın bu aşamasında tanıklıkların geçerli olduğu anlamına gelmez. Tanıklıkların geçerli olup olmadığına tanıklar dinlendikten sonra karar verilecektir." ifadelerini kullandı. 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde