ABD'li senatörlerden Türkiye çıkarması: NATO karargahı ve TÜSİAD ile görüştüler, hükümetle resmi temasta bulunmadılar

ABD'li senatörlerden Türkiye çıkarması: NATO karargahı ve TÜSİAD ile görüştüler, hükümetle resmi temasta bulunmadılar

Heyet İstanbul'da da TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ve Amerikan Ticaret Odası Türkiye Temsilciliği’nden (AmCham) bir heyet ile bir araya geldi. 

ABD'li senatörlerden Türkiye çıkarması: NATO karargahı ve TÜSİAD ile görüştüler, hükümetle resmi temasta bulunmadılar
16px
24px
25.02.2020 16:04
ABONE OLgoogle

ABD Kongresi'nden, aralarında Türkiye kamuoyu tarafından da bilinen isimlerin bulunduğu 5 kişilik bir heyetin İzmir'de bulunan NATO Karargahı'na ziyarette bulundukları ve İstanbul'da da TÜSİAD heyetiyle görüştükleri belirtildi. Ziyaret kapsamında ayrıca, ABD'li heyetin Türk resmi makamıyla herhangi bir resmi temasta bulunmadıkları öğrenildi.

ABD Kansas Senatörü Jerry Moran liderliğindeki beş kişilik Kongre heyetinin, İzmir’deki NATO Karargahı’nı ziyaret ederek NATO Müttefik Kuvvetler Komutanı J.T. Thomson’dan istihbarat brifingi aldığı ancak söz konusu ziyaretin 'Ankara'yı es geçerek' gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Duvar'dan Cansu Çamlıbel'in yazısına göre, heyet ayrıca İzmir'de Efes Antik Kenti'ni ziyaret etti ve İstanbul'da da TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ve Amerikan Ticaret Odası Türkiye Temsilciliği’nden (AmCham) bir heyet ile bir araya geldi. 

Öte yandan, senatörlerin ziyareti Türk basınında yer bulmazken, yalnızca ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ile TÜSİAD'ın resmi Twitter hesaplarından paylaşıldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 21, 2020

5 kişilik heyette yer alan isimlerden ABD Florida Senatörü Marco Rubio da, ziyaret dönüşünde yaptığı yazılı açıklamayla aynı ziyaret kapsamında Türkiye dışında Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Britanya’ya da gittiklerini duyurdu.

?2016 Başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi aday adaylarından biri olan Rubio, daha önce "Şu anda Kuzey Irak olarak bilinen Kürdistan’ın tamamen bağımsız olma zamanı gelmedi mi" sözleriyle gündeme gelmişti. 

Rubio ayrıca, 12 Aralık’ta ABD Senatosu’ndan geçen Ermeni soykırımı tasarısının da en kuvvetli destekçilerinden biriydi ve geçen sene de Türkiye’ye 'Maduro’nun Venezuela’dan altın çalmasına yardım etmemesi' çağrısında bulunmuştu.

Heyette yer alan isimlerden bir diğeri olan ABD Senatosu İstihbarat Komisyonu Başkanı Richard Burr da, Türkiye 'Barış Pınarı Harekatı'na başladıktan sonra aynı Marco Rubio gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk askerlerinin Suriye’nin kuzeyinden derhâl çekmesi yönünde sert bir üslup kullanmıştı. Heyetin geri kalanı ise Jerry Moran, Deb Fischer ve John Thune gibi isimlerden oluşuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde