ABD'den ilk ziyaret: Kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı

ABD'den ilk ziyaret: Kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı

ABD'de Trump döneminin ilk bakan düzeyinde ziyareti bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara'ya geldi.

ABD'den ilk ziyaret: Kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı
16px
24px
30.03.2017 09:05
ABONE OLgoogle

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’u İlk olarak Başbakan Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konutu’nda ağırladı. Yaklaşık 40 dakika süren kabule Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Tillerson bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Basın mensuplarına poz verilmesi öncesi Cumhurbaşakanı Erdoğan’ın Tillerson’a “şöyle bir resim aldıralım” demesi dikkat çekti.

İlk olarak Başbakan Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konutu’nda ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'u kabul etti. 

Gündemde DEAŞ ve FETÖ vardı

Görüşmenin ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada ” Kabulde, DEAŞ’ın Irak ve Suriye’den temizlenmesi için yürütülen çabalar ele alınmış, FETÖ’yle mücadele ve elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin atılması beklenen adımlar görüşülmüş, ikili ve bölgesel konularda yürütülen işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulmuştur” denildi.

Konuk bakan daha sonra buradan Cumhurbaşkanlığına geçti. Tillerson ile Erdoğan’ın görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı kabulünde, terör örgütü FETÖ'nün elebaşının iadesiyle ilgili süreç ve örgüt mensuplarının ABD'deki faaliyetlerinin önlenmesi konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı kabulünde, Suriye ve Irak'ta başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürme kararlılığı vurgulanırken bu çerçevede ne gibi ortak adımlar atılabileceği ele alındı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde