ABD'den Yuan'a karşı önlem

ABD'den Yuan'a karşı önlem

ABD Kongresi'ne bağlı ihtisaslaşma komitesi, ''değerinin altındaki'' Yuan'a karşı ABD'li şirketleri ve çalışanları korumak için yeni enstrümanlar kazandıracak tasarıyı onayladı.

ABD'den Yuan'a karşı önlem
16px
24px
25.09.2010 20:27
ABONE OLgoogle

Komite Sözcüsü Sander Levin yaptığı açıklamada, ABD'deki iş çevreleriyle ilgili düzenlenen tasarının Komite tarafından onaylandığını belirterek, tasarının, Çin'e karşı ticari yaptırım içerdiğini ifade etti. 

     Kasım'da gerçekleşecek Kongre ara seçimlerinden önce tasarının yasalaşması için Senato'da ciddi bir desteğe ihtiyacı olacağı belirtiliyor. 

     Kaynaklar, tasarının gelecek hafta Temsilciler Meclisi'nde oylanabileceğini ifade ediyorlar. Ancak düzenlemenin Senato'daki durumu belirsiz. Birçok senatör, Kasım ayında seçimlerin bulunduğunu, sürenin çok dar olduğunu düşünüyor. 

     Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, hafta içinde yaptığı konuşmada, Çin hükümeti ile yapılan ikili ve çok taraflı müzakerelerde, yönetimin elini kuvvetlendirecek yasal düzenlemenin Kongre'den geçmesinin zamanı olduğunu belirtmişti. 

     Pelosi, Çin hükümetinin, para birimi Yuan'ın, piyasa güçlerine cevap vermesine izin vermesi durumunda; bunun, ABD'de bir milyon iş yaratacağını ve ABD Hazinesi'ne herhangi bir maliyet getirmeksizin, Çin ile yapılan ticaretten doğan açığın da yılda 100 milyar dolar azalacağını söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde