ABD’den Türkiye’ye Covid-19 uyarısı: Uyarı seviyesi 3’e çıktı

ABD’den Türkiye’ye Covid-19 uyarısı: Uyarı seviyesi 3’e çıktı

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'nin Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) flaş bir uyarı geldi...

ABD’den Türkiye’ye Covid-19 uyarısı: Uyarı seviyesi 3’e çıktı
16px
24px
10.08.2020 12:49
ABONE OLgoogle

CDC resmi internet sitesi üzerinden, "Covid-19 riski Türkiye'de yüksek. CDC seyahat etmek isteyenlerin Türkiye'ye zorunlu olmadıkça gitmemesini öneriyor" açıklamasını yaptı.

Dünya çapında 20 milyondan fazla vakanın olduğu corona virüsü salgınıyla ilgili flaş bir açıklama ABD’den geldi…

ABD Başkanı Donald Trump’ın pandeminin ilk günlerinde pek de önemsemediği ve bu sebeple hızla yayılan Covid-19 ile ilgili “uyarı maiyetindeki açıklama” ise Türkiye ile ilgili.

ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Türkiye ile ilgili bilgiler ve uyarılar yer alıyor.

CDC’nin resmi internet sitesindeki “seyahat uyarıları” başlıklı bölümde Türkiye’ye de ayrı bir bölüm açıldı. Aralarında Nikaragua, Endonezya, Hindistan, Singapur ve Güney Kore gibi ülkelerle birlikte yer alan Türkiye’de “Covid-19 riski yüksek. Uyarı seviyesi 3’üncü seviyede” ifadesi yer aldı.

CDC’nin resmi internet sitesinde Türkiye’ye ayrı bölüm açıldı. Türkiye’ye gideceklere yapılan uyarı seviyesi de 3 olarak belirlendi.

“RİSK ALTINDAYSANIZ TÜRKİYE’YE GİTMEYİN”

CDC’nin ABD vatandaşları için hazırladığı rehberde kalın puntolarla, “CDC, turistlerin Türkiye’ye zorunlu olmayan bütün uçuşlardan kaçınmasını tavsiye ediyor. Covid-19 riski olan gezginler Türkiye’ye olacak bütün seyahatlerini iptal etmeliler ki buna zorunlu seyahatler de dahil” ifadesi kullanıldı.

Yapılan uyarıda, “Türkiye’de Covid-19 riski yüksek. Eğer Türkiye’de hastalanırsanız ve medikal bakıma ihtiyacınız olursa, kaynaklar sınırlı olabilir. Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı ya da Sağlık Bakanlığı ya da ABD Dışişleri Bakanlığı ya da konsolosluk işlemlerinin sitelerine bakabilirsiniz.

Böylelikle seyahat edenlere uygulanacak test ve karantina işlemlerini öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz yerde sizden Covid-19 testi yaptırmanız istenebilir. Eğer testiniz pozitif çıkarsa bir süre karantina altına alınmanız istenebilir. ABD’ye geri dönüşünüz bile sekteye uğrayabilir” denildi.

TÜRKİYE’NİN 20 KATINDAN DA ÇOK

Resmi verilere göre ABD’de yaklaşık 5 milyon 199 bin corona virüsü vakası var. Bu sayı ile dünyada en çok vakanın görüldüğü ülke olan ABD, dünya üzerindeki her 4 vakadan biri bu coğrafyada gerçekleşti.

Öte yandan ABD’de corona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı da yapılan son açıklamalarla birlikte 165 bin 617’ye çıktı. ABD, dünya sıralamasında ölüm oranına göre de birinci sırada yer alıyor.

Türkiye’de dün yapılan açıklama ile birlikte corona virüsü vaka sayısı 240.804 seviyesinde. Vaka sayısında dünya sıralamasında 17’nci sırada yer alan Türkiye’de Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı da 5.844 olarak kayıtlara geçti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde