ABD'den S-400 açıklaması: Sonuçları 'çok olumsuz' olur

ABD'den S-400 açıklaması: Sonuçları 'çok olumsuz' olur

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini alması halinde Türkiye’nin ‘somut ve olumsuz’ sonuçlarla karşılaşacağını söyledi.

ABD'den S-400 açıklaması: Sonuçları 'çok olumsuz' olur
16px
24px
23.05.2019 14:40
ABONE OLgoogle

Ortagus, “S-400 savunma sistemlerinin alımının ABD ve NATO’nun Türkiye ile olan savunma ilişkisi açısından ciddi sonuçları olacağını söyledik” dedi.

Konuyla ilgili endişelerini aktardıklarını ve aktarmaya devam edeceklerini söyleyen Ortagus, “Ancak satın alma tamamlanırsa oldukça gerçek ve oldukça negatif sonuçlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

 NBC News, Türkiye’nin Rusya ile S-400 anlaşmasını haziran ayına kadar sonlandırmaması durumunda ABD yaptırımlarına maruz kalacağını duyurmuştu. 'ABD’den Türkiye’ye, S-400 alımını iptal etmesi için iki hafta'

Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almak üzere anlaşma yapması nedeniyle ABD-Türkiye arasındaki ilişkiler bir süredir gergin seyrediyor. ABD, S-400’lerin Türkiye’nin de üyesi olduğu NATO sistemlerine entegre olamayacağını ve F-35’ler için tehdit oluşturacağını savunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere pek çok yetkili, S-400’lerin alınmasını halinde bunun Türkiye açısından bir bedeli olacağına dair gözdağı veriyor.

Türkiye ise anlaşmanın tamamlandığını ve geri dönülmeyeceğini savunuyor. 

ABD son olarak da Türkiye'ye F-35'lerle ilgili ekipman sevkiyatını durdurma kararı almıştı. Kremlin Sözcüsü  Dmitry Peskov da son yaptığı açıklamada, ABD’nin Türkiye’ye yönelik ültimatomunun ‘kabul edilemez’ olduğunu belirtmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde