ABD'den Katar krizini bitirecek açıklama

ABD'den Katar krizini bitirecek açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan ve BAE'yi Katar'a yönelik ambargo kararlarını gerekçelendirmedikleri için eleştirerek, "Artık bu işi bitirelim, yolumuza devam edelim" dedi.

ABD'den Katar krizini bitirecek açıklama
16px
24px
21.06.2017 07:24
ABONE OLgoogle

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Katar'a uyguladığı izolasyonu açıkça sorgulayarak bazı Arap ülkelerinin Katar'a husumetlerini hâlâ gerekçelendirmediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Katar'a uygulanan izolasyon konusunda ABD'nin şu ana kadarki en sert ifadelerini kullanarak, "Suudi Arabistan ve BAE'nin eylemleri hakkında daha fazla şüphe oluştuğu"nu belirtti.

Sözcü, "Bu noktadan sonra elimizde basit bir soru var. Bu adımlar Katar'ın terörizme destek verdiği iddiaları dolayısıyla mı atıldı, yoksa Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlıklardan mı kaynaklanıyor" dedi.

Nauert, "Taraflara şunu söyledik, artık bu işi bitirelim, yolumuza devam edelim" ifadelerini kullandı.              

Dışişleri Bakanlığı'nın bu açıklamasına karşılık ABD Başkanı Donald Trump Katar'ı terörü "üst düzeyde" destekleyen ülkeler arasında olmakla nitelemişti.

Suudi Arabistan, BAE ve Katar, ABD'nin Ortadoğu'daki başlıca müttefikleri arasında yer alıyor. Katar ABD'nin bölgedeki başlıca üslerinden Al Udeid'e ev sahipliği yapıyor. Üstte 11 bin kadar ABD ve müttefik ülke askeri bulunurken, 100'den fazla uçak da üssü kullanıyor.

Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn bir kaç hafta önce aşırı grupları ve İran'ı desteklediği gerekçesiyle Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ulaşımı askıya almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde