ABD’den 'Gezi soruşturması' açıklaması: Kaygı duyuyoruz

ABD’den 'Gezi soruşturması' açıklaması: Kaygı duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, 'Gezi Parkı soruşturması' kapsamında ağırlaştırılmış müebbet istenen 16 isim ile ilgili açıklama yaptı.

ABD’den 'Gezi soruşturması' açıklaması: Kaygı duyuyoruz
16px
24px
24.02.2019 09:38
ABONE OLgoogle

ABD Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Gezi Parkı soruşturması" kapsamında ağırlaştırılmış müebbet istenen 16 kişi ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Birleşik Devletler, Türkiye’deki savcıların 16 sivil, medya ve iş dünyasından lider hakkındaki suçlamalarından büyük kaygı duymaktadır. İfade özgürlüğü hakkının kullanılması ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla sonuçlanmamalı” ifadeleri kullanıldı. Gezi davası: Kavala dahil 16 ‘şüpheli’ye ağırlaştırılmış müebbet istendi

ABD Dışişleri’nin açıklamasında, “Türkiye’yi özgürlüklere saygı duymaya ve keyfi bir şekilde tutuklu bulunanları serbest bırakmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 657 sayfalık iddianamede, Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Dündar, Çiğdem Mater, Mehmet Ali Alabora, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın da aralarında bulunduğu 16 isme ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde