ABD'den Adil Öksüz açıklaması: Evet aradık ama ...

ABD'den Adil Öksüz açıklaması: Evet aradık ama ...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Adil Öksüz'le ilgili olarak yeni bir iddia ortaya atıldı.

ABD'den Adil Öksüz açıklaması: Evet aradık ama ...
16px
24px
29.03.2017 16:09
ABONE OLgoogle

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin telefonundan Adil Öksüz'ün arandığını açıkladı.

Büyükelçilik, Adil Öksüz'ün arandığını kabul ederek, "Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Türk Silahları Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz'ün, 21 Temmuz 2016 tarihinde ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu üzerine kayıt bir telefondan arandığının tespit edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve Adil Öksüz'ün darbe gecesi yakalandığı Akıncılar Üstü'ndeki faaliyetlere yönelik iddianamenin tamamlandığı öğrenildi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: EVET ARADIK AMA NİYE...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasının ardından bir açıklama da ABD Büyükelçiliği'nden geldi. Açıklamada şöyle denildi:

"O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde