ABD'de yeni Türkiye kararı

ABD'de yeni Türkiye kararı

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) , "kargo taşımacılığında beliren yeni tehditlere karşılık verebilmek ve küresel havacılıkta güvenlik eşiğini yükseltmek için Türkiye'den hava yoluyla gelen tüm kargo paketlerinin denetime tabi tutulmasına yönelik bir genelge yayımladı.

ABD'de yeni Türkiye kararı
16px
24px
08.09.2017 12:28
ABONE OLgoogle

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) , Türkiye'den havayoluyla gelen tüm kargo paketlerinin sıkı denetime tabi tutulmasına yönelik bir genelge yayımladı.

TSA Sözcüsü Michael England, kararın "kargo taşımacılığında beliren yeni tehditlere karşılık verebilmek ve küresel havacılıkta güvenlik eşiğini yükseltmek için" alındığını açıkladı.

England, yeni yönetmeliğin, Türkiye'nin halihazırda ABD'ye giden kargo için gönüllülük esasında uyguladığı güvenlik prosedürünü zorunlu hale getireceğini söyledi.

Sözcü bu kapsamda, Türkiye'den gelen kargonun "İleri Hava Yolu Tarama Programına uygun şekilde inceleneceğini" belirtti.

İSTİHBARAT RAPORLARINA DAYANILDI

BBC Türkçe'nin ABD'li yetkililere dayanarak aktardığı bilgiye göre, yeni güvenlik yönetmeliğinin Avustralya'da yaşanan bir olayından ardından ve istihbarat raporlarına dayanılarak çıkarıldığı vurgulandı.

Avustralya polisi Temmuz'da Türkiye'den gelen bir kargo uçağında, kısmen monte edilmiş ve kıyma makinesi süsü verilmiş bir bomba bulunduğunu duyurmuştu.

Patlayıcının üst düzey bir IŞİD komutanı tarafından gönderildiğinin tespit edildiğini belirten polise göre bu bombayla 15 Temmuz'da Etihad Havayolları'nın 15 Temmuz'da Sydney'den Abu Dabi'ye yapacağı tarifeli sefere saldırı düzenlenecekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde