ABD'de büyükelçilik önündeki kavgayla ilgili olarak 2 Türk tutuklandı

ABD'de büyükelçilik önündeki kavgayla ilgili olarak 2 Türk tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında Washington'daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan kavgayla ilgili olarak ABD'de yaşayan iki Türk tutuklandı.

ABD'de büyükelçilik önündeki kavgayla ilgili olarak 2 Türk tutuklandı
16px
24px
15.06.2017 04:52
ABONE OLgoogle

BBC Türkçe'de yer alan haberde, polisin, New Jersey'de yaşayan Eyüp Yıldırım ve Virginia'da ikamet eden Sinan Narin'e saldırı suçlaması yönelteceği bildirildi.

Yumruklaşma Erdoğan'ın geçen ayki ziyareti sırasında protestocular ve Türk güvenlik görevlilerinin karıştığı kavgada yaşanmıştı.

Polis olayı "barışçıl protestoculara vahşi bir saldırı" diye tanımlamıştı.

New York Times'ın haberinde Yıldırım ve Narin, Erdoğan destekçileri olarak tanımlandı. Gazete, Yıldırm ve Narin'in Erdoğan'a destek için Washington'a gittiklerini, güvenlik görevlileriyle resmi bir bağlantıları olup olmadığının bilinmediğini aktardı.

Olaylarda, dokuzu hastaneye kaldırılan 11 kişi yaralanmıştı.

ABD Türkiye'ye resmi şikayette bulunmuş ve Türk güvenlik görevlilerinin kavgaya karıştıklarını doğrulamıştı. Türk Büyükelçiliği ise, protestocuların Erdoğan'ı desteklemeye gelenleri provoke ettiğini ve grubun kendilerini savunmak için karşılık verdiklerini söylemişti.

12 GÜVENLİK GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA

Washington polisi kavgaya karıştıkları video görüntülerinden saptanan 42 kişiden 34'ünün kimliklerinin belirlendiğini, bunlardan 12'sinin Erdoğan'ın korumalarından olduğunu açıkladı.

Polis yetkilileri, 12 kişiden 7'sine karşı ağır nitelikli saldırı, 5'ine karşı da hafif ceza davası açılacağını belirtti. Bu kişilere yöneltilen suçlamaların bugün düzenlenecek bir basın toplantısı ile duyurulacağını bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde