ABD'de Türk iş kadınının inanılmaz başarısı

ABD'de Türk iş kadınının inanılmaz başarısı

ABD'de Türk iş kadını, kurduğu Confirm BioSciences (teşhis medikal) şirketiyle ''Ekonomiyi Etkileyen Güçler-Yeni Nesil 2010'' ödülüne layık görüldü.

ABD'de Türk iş kadınının inanılmaz başarısı
16px
24px
05.07.2010 15:40
ABONE OLgoogle

ABD'de kurduğu Confirm BioSciences (teşhis medikal) şirketinde evde uygulanan uyuşturucu kullanımını belirleme ve sağlık test setini üreten Zeynep Ilgaz Pala (37), San Diego'da ''Ekonomiyi Etkileyen Güçler-Yeni Nesil 2010'' ödülüne layık görüldü. 

     Ilgaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, San Diego'nun 45 yaş altındaki pazar liderlerini ve girişimcilerini belirlemek üzere düzenlenen yarışmaya yüzlerce kişinin katıldığını, seçilen 20 kişi arasında tek kadının kendisi olduğunu belirtti. 

     Biyoloji, inşaat, enerji, bankacılık, teknoloji gibi sektörleri kapsayan yarışmada, genç yöneticilerin ekonomiye katkıları, girişimcilik ve iş ruhu gibi kriterlere bakıldığını ifade eden Ilgaz, jürinin, Confirm BioSciences'i evde uygulanan uyuşturucu ve sağlık testleri pazarının lideri olarak açıkladığını söyledi.
     Şirketinin ürünleri arasında yer alan saçtan uyuşturucu ve tükürükten kurşun testi kitlerinin ABB'de çok ilgi gördüğünü anlatan Zeynep Ilgaz Pala, şu bilgiyi verdi: 

     ''Yıllar önce eğitim için geldiğimiz ABD'de, San Diego'ya yerleştik. Burada eşim Serhat Pala ile çalışıyoruz. Serhat, Test Country 'Test Ülkesi' şirketinin kurucusudur. Sağlık testlerinin evlerde yapılmasına olanak sağlayan ucuz, basit, ancak sonucu kesin gösteren kitler ürettik. Eşimle birlikte, pazarda böyle bir ihtiyaç gördük, girişimcilik ruhumuzla bunu hayata geçirdik. Benim şirketimin ürettiği ürünler bu yıl ABD dışında Avrupa, Asya, Güney Amerika ve Avusturalya'da da satılmaya başlandı. 

     İş ve ev hayatım dışında bu yıl Amerika Sağlık Enstitüsü'ne yeni teknolojiler için danışmanlık yapmaya başladım. Şirketimizin büyümesinde en büyük pay, büyük bir ekip ruhuyla hareket etmemizdir. Türkiye'nin adının duyulması, şirketimizin insanlığa faydalı olması için gece gündüz çalışıyoruz. Biz dürüstlüğe, aile bağlarına ve işbirliğine çok önem veriyoruz. Türkiye'de yaşayan Serhat'ın anne babası da benim annem ve babam da bizleri çok büyük fırsat sundular, biz de onun karşılığında çok çalışarak bugünlere geldik.'' 

     Zeynep Ilgaz Pala, daha öncede San Diego'da en hızlı büyüyen şirket ödülü (2007), YWCA TWIN- Kadınlar Sanayi Lideri ödülü (2008), 40 yaş altında 40 ödül (2008), San Diego State Üniversitesi'nin (SDSU) yükselen yıldız ödülünü (2009) almıştı. 

     Eşi Serhat Pala da Test ülkesi ile ''Inc 500 Amerika''nın en hızlı büyüyen şirketi dalında Türk Amerikan İş adamı ödülünü (2008) almıştı. 

     Boğaziçi Üniversitesinden mezun olduktan sonra ABD'ye yerleşen ve 11 yıldır bu ülkede yaşayan Zeynep Ilgaz Pala ve eşi Serhat Pala, evlerinin garajında çok küçük bir sermayeyle kurdukları TestCountry (Test Ülkesi) şirketiyle adlarını duyurmuşlardı. 

     Zeynep Ilgaz Pala'nın şirketinin evde kolayca uygulanan, tek saç teliyle kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespit edilebildiği ev test setleri, ABD'de ''çocuklarını kontrol etmek isteyen anne babaların kabuslarına son veren buluş'' olarak değerlendiriliyor. 

     Zeynep Ilgaz Pala ve Serhat Pala'nın Kenan Ilgaz Pala (6) ve Arden Ilgaz Pala (1,5) adında iki çocukları bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde