ABD'de 5 kişiyi öldüren saldırgan Adanalı çıktı

ABD'de 5 kişiyi öldüren saldırgan Adanalı çıktı

Burlington’da, dün bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenleyen ve 5 kişinin ölümüne yol açan saldırgan bir Türk çıktı.

ABD'de 5 kişiyi öldüren saldırgan Adanalı çıktı
16px
24px
25.09.2016 06:11
ABONE OLgoogle
ABD’nin Washington eyaletine bağlı Burlington’da, dün bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenleyen ve 5 kişinin ölümüne yol açan saldırgan bir Türk çıktı.

Washington Eyalet Polisi Cascade Alışveriş Merkezi'ndeki silahlı saldırının şüphelisinin yakalandığını duyurdu. Yetkililer, zanlının Arcan Çetin isimli 20 yaşında bir Türk olduğunu bildirdi.

Polis AVM güvenlik kameralarından edindiği görüntü ve fotoğrafları kamuoyuyla paylaştıktan sonra, gelen ihbarlar sonucu silahlı saldırganın kimliğini belirledi.

Saldırının meydana gelmesinden sonra, görgü tanıkları tarafından hispanik asıllı olduğu öne sürülen silahlı saldırganın, 20 yaşında, Arcan Çetin adında bir Türk olduğunu belirledi. Arcan Çetin, polis tarafından yakalandıktan sonra gözaltına alındı.

ADANA DOĞUMLU YAZMIŞ

AFP'nin haberine göre Çetin, Facebook profilinde Adana doğumlu olduğunu paylaşmış. Ayrıca Çetin’in Oak Harbor lisesine gittiği ve bir markette çalıştığı öğrenildi. Çetin’in başta Call of Duty olmak üzere şiddet içeren bilgisayar oyunlarına karşı ilgi duyduğu belirtildi.



DÜN NE OLMUŞTU?

ABD'nin kuzeydoğusunda yer alan Washington eyaletindeki silahlı saldırıda dördü kadın, beş kişi öldürülmüştü.

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington'daki Cascade Alışveriş Merkezi'nde tüfekle ateş açan saldırgan, dört kadını öldürdükten sonra kaçtı. Saldırıda vurulan bir erkek ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı erkek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

20 YAŞINDA

Polis, saldırının ardından üzerinde koyu renk kıyafet olan Hispanik bir erkeğin yürüyerek otoyola doğru gittiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

Söz konusu şahsa ait olduğu belirtilen bir Facebook sayfasından alınan bilgiye göre; Çetin, 20 yaşında ve  Oak Harbor kentinde yaşıyor.

Haberde, başta Hispanik görünümlü olduğu belirtilen Çetin’in, Adana’da doğduğu ve “Türk” takma isminin kullandığı aktarıldı.

FBI, Çetin’in terör bağlantısını ortaya koyan herhangi bir delile ulaşılamadığını açıklasa da Washington’dan yetkililer, “terör” dahil hiçbir ihtimalin şu aşamada dışlanamayacağını söyledi.

Güvenlik yetkilisi Mike Hawkey, Komo News’e yaptığı açıklamada, “Araçla giderken karşıdan karşıya geçen bir genç gördüm ve sürmeye devam ettim. ‘Evet bu o’ dedim. Hızla bir U dönüşü yaptım, ışıkları yaktım ve silahımı çıkardım” dedi.

Hawkey, gözaltına alındığını söylediğinde, Çetin’in hiçbir karşılık vermediğini de sözlerine ekledi. Hawley, Çetin’in yakalandığında “zombi gibi göründüğünü” ve üzerinde silah olmadığını söyledi.



ABD MEDYASINDAKİ ÇEŞİTLİ İDDİALAR

KING 5 adlı yayın kuruluşu, Çetin’in babasından ruhsatlı üç silah aldığını ve Burlington’a bağlı Cascade Alışveriş Merkezi’ndeki Macy’s mağazasına gittiğini bildirdi. Habere göre; Çetin’in eski kız arkadaşı birkaç ay önceye kadar burada çalışıyordu. Haberde söz konusu kızın katliam anında mağazada olmadığı belirtildi.

FOX-Q13 adlı yayın organına göre Çetin, ateş açmadan önce birkaç kez bir kadının adını bağırdı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde