ABD, bütün Avrupa uçuşlarını durdurdu

ABD, bütün Avrupa uçuşlarını durdurdu

ABD Başkanı Donald Trump, AB'den ABD'ye 30 günlük süre boyunca seyahatlerin yasaklandığını açıkladı. Kararın Cuma günü itibariyle yürürlüğe gireceğini belirten Trump seyahat yasağından İngiltere'nin muaf olduğunu söyledi.

ABD, bütün Avrupa uçuşlarını durdurdu
16px
24px
12.03.2020 07:22
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, corona virüsü (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda buludu. Trump Avrupa Birliği’ni (AB) yeteri kadar önlem almamakla suçladı.

“En üst düzeyde sağlık tedbirleri aldık. Virüsün yayıldığı ülkelere seyahat kısıtlaması getirdik” diyen Trump, “AB aynı tedbirleri almakta yetersiz kalmış ve Çin’e ulaşımı engellememiştir” ifadelerini kullandı.

‘AVRUPA’DAN SEYAHATLER ASKIYA ALINDI’

Beyaz Saray’daki Oval Ofis’ten ‘ulusa sesleniş’ konuşması gerçekleştiren ABD Başkanı, “Avrupa’dan gelen yolcular sebebiyle ABD’de de vakalar arttığını görüyorum. Avrupa’dan ABD’ye 30 gün boyunca bütün seyahatleri yasaklıyoruz” açıklamasını yaparak “Avrupa’dan ABD’ye gelen her şey bu kısıtlamalara dahil olacak. Bu, İngiltere için geçerli olmayacak” diye kaydetti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde