ABD bankasından rekor zarar

ABD bankasından rekor zarar

ABD'nin büyük bankalarından JP Morgan Chase'in, son 6 haftada 2 milyar dolar kaybettiğini açıkladı.

ABD bankasından rekor zarar
16px
24px
11.05.2012 17:20
ABONE OLgoogle

Jp Morgan Chase Genel Müdürü (CEO) Jamie Dimon şirketin son günlerde çok büyük para kaybettiğini itiraf etti. 2008-2009 yılında yaşanan finans krizinde büyük bir zarar göremeden krizi atlatan banka, son günlerde yaptığı yanlış yatırımdan dolayı 2 milyar dolar zarar etti.

Dün bazı basın organlarında konu ile ilgili haber yapıldıktan sonra açıklama yapan Genel Müdür Dimon, şirketin 200 milyon dolar  kar yapması beklenirken zarar ettiklerini söyledi. Şirketin neden zarar ettiği konuda isim vermeden açıklama yapan CEO Dimon, şirkette para yatırımı ve yönetimi ile ilgili yetkili şahısların yanlış yatırımlarından dolayı zarar ettiklerini ifade etti. Çok para kaybettiklerini kabul eden şirket yetkilileri  yapılan yatırım hatasının kısa sürede giderilmesine gayret edeceklerini söyledi.

Uzmanlar Jp Morgan Chase şirketi ile birlikte diğer bankaların da bu tarz yatırım hatası yapmış olabilecekleri üzerinde duruyor. Uzmanlar diğer bankalardan  gelecek haberi bekliyorlar. 

Geçen yıl 19 milyar dolar kar eden Jp Morgan, borsada dün yüzde 6.7 oranında değer kaybetti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde