ABD, Türkiye'den 3 bakan ve 2 bakanlığı yaptırım listesine aldı

ABD, Türkiye'den 3 bakan ve 2 bakanlığı yaptırım listesine aldı

ABD Başkanı Donald Trump, duyurusunu yaptığı Türkiye'ye yönelik yaptırımları kapsayan başkanlık kararnamesini imzaladı.

ABD, Türkiye'den 3 bakan ve 2 bakanlığı yaptırım listesine aldı
16px
24px
15.10.2019 04:29
ABONE OLgoogle

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımlara tabi olan üç kişinin, Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu açıkladı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da yaptırım listesine alındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'ye yönelik yaptırımları içeren başkanlı kararnamesini imzalayacağına yönelik açıklamasından kısa bir süre sonra Başkanlık Kararnamesi ABD Hazine Bakanlığı'nın sitesinde yayımlandı.  Trump, Türkiye'ye yaptırımı açıkladı! 100 Milyar Dolarlık anlaşma görüşmesi donduruldu

3 BAKAN İLE 2 BAKANLIK YAPTIRIM LİSTESİNDE

Kararnamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan herhangi bir yaptırım bulunmazken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptırım listesine alındı. Yaptırım listesine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da kurumsal olarak dahil edildi.  Trump'tan Türkiye'ye yeni 'tehdit tweet'i: Büyük yaptırımlar geliyor

'İLAVE YAPTIRIMLARA HAZIRIZ'

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bu bakanlık ve yetkililerin belirlenmesi, Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliğini ve istikrarını daha da bozan eylemlerinin bir sonucudur. Gerektiği takdirde, Türkiye hükümeti yetkililerine ve birimlerine ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız" denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde