ABD Merkez Bankası düşük faizde kararlı

ABD Merkez Bankası düşük faizde kararlı

Bernanke, bankanın en erken 2014 yılı sonuna kadar faiz oranlarını düşük seviyede tutma planını yineledi.

ABD Merkez Bankası düşük faizde kararlı
16px
24px
08.02.2012 08:46
ABONE OLgoogle

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, bankanın en erken 2014 yılı sonuna kadar faiz oranlarını düşük seviyede tutma planını yineledi.

Dün Senato Bütçe Komitesi'nde katıldığı oturumda senatörlerin sorularını cevaplandıran Bernanke, Amerikan ekonomisinin yavaş bir hızda ilerlediğini belirterek, düşük faiz oranlarının, büyümeyi desteklemek için gerekli olduğunu savundu. Cumhuriyetçi senatörlerin, faizi düşük tutmanın enflasyon riskini artırdığı yolundaki endişelerini dile getirdiği oturumda Bernanke, risklerin farkında olduklarını ve enflasyonu yakından izlediklerini söyledi.

Enflasyonun düşük seyrettiğini ve düşmekte olduğunu kaydeden Bernanke, "Enflasyon oranının hedefe yakın olduğu göz önüne alınırsa, bu aşamada radikal düzeyde farklı şeyler yapacağımızı sanmıyorum." ifadesini kullandı. Yüksek bütçe açığının da gündeme geldiği oturumda Bernanke, senatörleri, bu ay ve yıl sonunda süresi dolacak olan vergi indirimleriyle ilgili tartışmaları çözüme kavuşturmaya çağırdı. Bernanke, Kongre Bütçe Ofisi'nin, bir önceki Başkan George W.Bush döneminden kalma vergi indirimlerinin sona ermesi halinde büyümenin gelecek yıl yüzde 1,1'e yavaşlayabileceği yönündeki analizine katıldığını kaydetti.

Bu arada, dün ABD New York Borsası'nın kapanışında Dow Jones Sanayi Endeksi, 2008 yılı mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Borsanın kapanışında, Dow Jones Sanayi Endeksi, 33 puan artarak, 12,878'e yükseldi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 2 puan değer kazanarak, 2,904 puandan kapandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde