ABD Başkanı Trump'ın Twitter'ını kapatan Türk çıktı

ABD Başkanı Trump'ın Twitter'ını kapatan Türk çıktı

ABD Başkanı Trump'ın Twitter hesabını bir hata sonucu kapatan kişinin Türk asıllı Bahtiyar Duysak olduğu ortaya çıktı

ABD Başkanı Trump'ın Twitter'ını kapatan Türk çıktı
16px
24px
30.11.2017 13:21
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının 2 Kasım'da 11 dakikalığına kapatılmasının ardındaki isim Türkiye asıllı çıktı.

ABD'de öğrenci ve çalışma vizesi almak için bulunan ve bu nedenle Twitter'ın yasal olmayan ve saldırgan tweetlerin belirlenmesi için kurduğu güvenlik biriminde müşteri hizmetleri elemanı olarak çalışan Türkiye asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, Trump'ın hesabını nasıl kapattığını TechCrunch'a anlattı.

Şirketteki son gününde bir hata sonucu Trump'ın hesabını kapattığını söyleyen Duysak,

"İşyerindeki son günümdü. Yorgundum. Birisi Trump'ın hesabını şikâyet etti ben de deaktive etmeyi seçtim. Bilerek yapmadım. Kimseyi hackelemedim, yetkim olmayan hiçbir şeyi yapmadım. Girmemem gereken hiçbir siteye girmedim. Bir suç işlemedim ama Pablo Escobar gibi hissediyorum."

Trump'ın hesabının tamamen silineceğini tahmin etmediğini belirten Duysak, @realDonaldTrump adlı hesabın asla kapatılamayacağını çünkü haber değeri taşıdığını düşündüğünü söyledi.

Yüzlerce arkadaşını ve fotoğrafı silmesine rağmen basının hâlâ peşinde olduğunu aktaran Duysak "Sıradan hayatıma devam etmek istiyorum. Medyadan kaçmak istemiyorum. Yaptığım tamamen bir hataydı ve eğer birini incittiysem özür dilerim" diye konuştu.

Almanya'ya geri dönen Duysak, teknoloji sektöründe bir kariyer hedeflemediğinin de altını çizdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde