AB'den idam cezası konusunda şok açıklama

AB'den idam cezası konusunda şok açıklama

Federica Mogherini, idam cezası uygulayan hiçbir ülkenin AB üyesi olamayacağını söyledi.

AB'den idam cezası konusunda şok açıklama
16px
24px
18.07.2016 15:35
ABONE OLgoogle
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, idam cezası uygulayan hiçbir ülkenin AB üyesi olamayacağını söyledi.

Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nin üyesi olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi'nin altında imzası olduğunu anımsatan Mogherini, "Darbe teşebbüsü, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmasına bahane olamaz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü de "İdam cezasının geri getirilmesi Türkiye'nin AB ile müzakerelerini noktalandırır" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Meclis önünde ve meydanlarda toplanan kalabalık, Başbakan Binali Yıldırım'a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben idam cezasının geri getirilmesi talebinde bulunmuştu.

Başbakan Yıldırım, TBMM önündeki konuşmasında "Mesaj alındı" demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da demokrasilerde halkın her talebinin değerlendirilemesi gerektiğini belirterek parlamentoyu işaret etmişti.

Başbakan Yıldırım, pazartesi günü bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise "Hırsla değil kanun içinde hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde