AB'den UBER için kritik karar: Yasaklanıyor mu!

AB'den UBER için kritik karar: Yasaklanıyor mu!

Avrupa Adalet Divanı, üye devletlerin AB Komisyonu'na bildirimde bulunmaksızın, UberPOP hizmetinin ulaşım faaliyetlerini yasaklayabileceğine hükmetti.

AB'den UBER için kritik karar: Yasaklanıyor mu!
16px
24px
10.04.2018 15:39
ABONE OLgoogle

Avrupa Adalet Divanı, Fransa'daki yasal mercilerinin Uber'in yerel yöneticilerine yönelik ceza davası açma yetkisi bulunduğuna karar verdi. Buna göre, üye devletler, AB Komisyonu'na bildirimde bulunmaksızın, bir ceza hukuku konusu olan UberPOP hizmetinin ulaşım faaliyetlerini yasaklayabilir veya cezalandırabilir.

Merkezi Lüksemburg'ta bulunan, Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, Uberşirketine karşı Fransa'nın açıtığı davayı karara bağladı.

Uber'in Fransa'da lisansı bulunmayan sürücüler kullanarak gerçekleştirdiği UberPOP hizmeti hakkındaki davayla ilgili emsal teşkil eden kararda, "Üye devletler, AB Komisyonu'na bildirimde bulunmaksızın, bir ceza hukuku konusu olan UberPOP hizmetinin yasa dışı ulaşım faaliyetlerini yasaklayabilir veya cezalandırabilir." ifadesi kullanıldı.

Dünyanın pek çok ülkesinde taksiciler Uber’i haksız rekabete yol açtıkları, işlerini baltaladıkları için ve yasadışı taksicilik yaptıkları gerekçesiyle protesto ediyor. Özellikle de isteyen herkesin kendi aracıyla şoförlük yapabildiği bir hizmet olan UberPop hizmeti yüzünden Uber’i korsan taksicilik yapmakla suçluyor.

Almanya, Brüksel ve İspanya’da UberPop hükümet tarafından yasaklandı. Fransa’da aynı hizmet Uber tarafından geri çekilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde