AB adaylığı için tavla oynadı

AB adaylığı için tavla oynadı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'e Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi.

AB adaylığı için tavla oynadı
16px
24px
31.10.2010 21:11
ABONE OLgoogle

Şimşek ve Frieden, eşlerinin da katıldığı geziye Gaziantep Mozaik Müzesi'nden başladı. Bir bölümü Birecik Barajı göl suları altında kalan Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan mozaiklerin sergilendiği salonların gezildiği programda, Şimşek mozaiklere ilişkin müze görevlisinin verdiği bilgileri İngilizce'ye çevirerek Frieden'e iletti.

Şimşek ve Frieden, Gaziantep Mozaik Müzesi'nin ardından tarihi evlerin bulunduğu Bey Mahallesi'ne geçti. Buradaki bir kafede bir süre oturan Şimşek ve Frieden, bir el tavla oynadı. Vali Süleyman Kamçı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yardımlarıyla oynanan tavla oyununu Şimşek kazandı.

Mahalledeki tarihi evleri inceleyen Şimşek ve Frieden, Gaziantep Etnoğrafya Müzesi ve restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılan Aziz Bedros Kilisesi'ni ziyaret etti. Güzelbey, burada tarihi binanın restorasyonuna ilişkin Şimşek ve Frieden'e bilgiler verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettirerek Gaziantep'e kazandırdığı tarihi Bayazhan'da öğle yemeği yiyen bakanlar ve beraberindekiler, kısa bir şehir turunun ardından kentin merkezindeki Elmacıpazarı'nda incelemelerde bulundu. Şimşek ve Frieden, beraberindekilerle Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Gaziantep Bakırcılar Çarşısı, Kemikli Bedesten, Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi'ni gezdikten sonra Gaziantep Kalesi'ne çıktı.

Bakanlar gezi boyunca vatandaşların isteklerini geri çevirmedi, onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezi programı Gaziantep Cam Müzesi ile AB fonlarıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettirdiği Kır Kahvesi ve Naip Hamamı'nın gezilmesiyle sona erdi.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde