AA'nın yakaladığı FETÖ'cü AKP'nin damadı çıktı!

AA'nın yakaladığı FETÖ'cü AKP'nin damadı çıktı!

AA, FETÖ'nün ABD'deki kurumlarında yöneticilik yapan Mevlüt Hilmi Çınar'ı görüntüledi ama AKP'nin damadı olduğunu gizledi.

AA'nın yakaladığı FETÖ'cü AKP'nin damadı çıktı!
16px
24px
02.05.2018 16:54
ABONE OLgoogle

FETÖ'nün ABD'deki kurumlarında yöneticilik yapan Mevlüt Hilmi Çınarile Recep Özkan, Washington'daki bir otelin bahçesinde görüntülendi. Anadolu Ajansı (AA) ekibinin görüntülediği Recep Özkan ve Mevlüt Hilmi Çınar’ın ise sorulara yanıt vermediği belirtildi. 

AA’nın haberinde, Recep Özkan’ın “2016'da ABD başkanlık seçimleri öncesinde Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'a 1,5 milyon dolar civarında bağış yaptığı” ve “FETÖ bağlantılı Türk Kültür Merkezi'nin eski başkanı” olduğu bilgisi yer aldı. 

Mevlüt Hilmi Çınar’la ilgili ise “FETÖ'nün ABD'deki örgütlenmesinde uzun yıllar görev yaptığı”, “Amerikalı siyasetçilerle görüşmelerde yer aldığı”, “Fetullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Niagara Vakfının eski başkan yardımcısı” olduğu ve “Çınar'ın kurduğu ‘Maestro Corporate Group’ adlı yönetim danışmanlık firmasının, FETÖ'cü NBA oyuncusu Enes Kanter'e finansal danışmanlık yaptığı” bilgileri yer aldı.

İşte AA’nın yayımladığı fotoğraflardan biri:

Ancak, AA’nın “yazmadığı” bir önemli nokta daha vardı: 

Mevlüt Hilmi Çınar’ın AKP ilişkileri… 

AKP kurucusu ve FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesi kurucusu Mehmet İhsan Arslan ile AKP Milletvekili Ali İhsan Arslan ile ilişkisi... 

Evet, Mevlüt Hilmi Çınar, AKP’nin FETÖ’cü damatlarından biriydi.

Şöyle anlatalım… 

Mehmet İhsan Arslan, 22. ve 23. dönem AKP Diyarbakır Milletvekili idi. 

Zaman gazetesi imtiyaz sahipliği yaptı. FETÖ ile çok yakın ilişkiler kurdu. 

En küçük kızı Ayşe Arslan, Diyarbakırlı müteahhit Çınar Ailesi'nin oğlu Mevlüt Hilmi Çınar ile evlendi. Çift ABD’de tanışmışlardı. Nikah şahitleri Recep Tayyip Erdoğan’dı. 

Aynı zamanda, Arslan ailesinin Erdoğan’la olan ilişkileri, Mehmet İhsan Arslan’ın AKP’den vekil olmamasına rağmen devam ediyordu. Çünkü oğlu Ali İhsan Arslan, Erdoğan’ın “sağ kolu” iken vekilliğe geçiş yapmıştı.

Ali İhsan Arslan’dan kısaca bahsedelim… 

AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan... 

Herkes onu “Mücahit Arslan” olarak biliyor. 13 yıldır Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Mücahit Arslan, gerçekten de bir gölge adam. Erdoğan'ın özellikle yurtiçi ya da yurtdışı ziyaretlerindeki fotoğraflara dikkatli bakıldığında Mücahit Arslan, fotoğraf karesinin bir köşesinde yer alıyor. AKP'nin kurucularından. Erdoğan'ın makam aracına binebilen ender isimlerden. 10 Aralık 2002'de, Beyaz Saray'da ABD Başkanı George Bush ile Erdoğan (Henüz Başbakan değildi) buluşmasını kotaran kişilerden biri. Erdoğan son seçimde onu kendi kadrosundan milletvekili olarak TBMM’ye göndermişti. 

Odatv bu gerçekleri yılladır yazıyor. 

Gelin görün ki... 

Odatv’nin, içinde “Mevlüt Hilmi Çınar” adı geçen tam 12 haberi kaldırıldı. 

Bakalım, AA’nın yazmadığı bu haber de kaldırılacak mı?

OdaTV.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde