AA'dan Koza İpek Grubu'na operasyonla ilgili ilginç açıklama

AA'dan Koza İpek Grubu'na operasyonla ilgili ilginç açıklama

Mali şubeye ait ekipler, Koza İpek Holding'in Ankara'da bulunan merkez binasında 23 şirketinde ve İpek Üniversitesi'nde arama başlattı. AA aramaya ilişkin ilginç bir açıklama yaptı

AA'dan Koza İpek Grubu'na operasyonla ilgili ilginç açıklama
16px
24px
01.09.2015 07:56
ABONE OLgoogle
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi. İpek'in birkaç gün önce yurtdışına çıktığı belirlendi.

Soruşturmanın terörün finansmanı, suç örgütü kurmak ve yönetmek kapsamında yapıldığı öğrenildi. İpek Grubu'na yönelik soruşturmanın daha çok maden şirketleriyle ilgili olduğu ve gözaltı kararı sayısının artabileceği belirtildi. Grubun yurtdışına yaptığı para transferleri de mercek altına alındı. Şirketin İstanbul'daki birimlerinde herhangi bir gelişme yaşanmıyor.

İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR

Mali şubeye ait ekipler, holding'in Ankara'da bulunan merkez binasında 23 şirketinde ve İpek Üniversitesi'nde arama başlattı.

“Akın İpek'ten ilk açıklama”

Akın İpek'ten Kanaltürk televizyonuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım .Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."

AKIN İPEK'İN EVİ ARANIYOR

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.
Aramalarda şirketlerindeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu.
Koza- İpek Holding'e ait para transferleri de mercek altına alındı.

AA: MEDYA ORGANLARINI KAPSAMIYOR

Anadolu Ajansı'nın Başsavcılık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını kapsamıyor. Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde sürüyor.

GRUBUN FAALİYET ALANLARI VE HALKA AÇIK ŞİRKETLERİ

Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Grup bünyesinde Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde