A Millilerin 500 bin Avro'su yandı

A Millilerin 500 bin Avro'su yandı

Avukat Sedat Vural dava açınca Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı oyuncularına Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandıkları için 500 bin Avro primi vermekten vazgeçti.

A Millilerin 500 bin Avro'su yandı
16px
24px
05.01.2016 07:39
ABONE OLgoogle
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kulüplere teknik direktör değişikliği konusunda sınırlama getirilmesini doğru bulmadığını söyledi.

PTT 1. Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanlarını ve TFF Başkanı Demirören’i dün makamında kabul eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Demirören’in aksine sık sık yapılan teknik direktör değişimine karşı çıktı.

Kılıç konuyla ilgili olarak “Beraber çalışmak istedikleri teknik ekibi belirleme hakkında tercihte bulunmak doğal olarak hakları. Ancak şahsi fikrim; 4-5 günde, bir haftada bu tip değişiklikler doğru şeyler değil. Daha programlı bir şekilde işletilmesi gereken süreçler diye düşünüyorum” diye konuştu.

‘YAPILANI TASVİP ETMİYORUM’

Yıldırım Demirören değişiklik konusunda kulüplere herhangi bir sınırlama getirilmesinin doğru olmayacağına dikkat çekerek, “Bir kulübün saat başı, haftada bir hoca değiştirmesi kabul edilir bir şey değil ama kulübe seçilerek gelmiş, kendi bütçesini harcayan kişi. Bunlar camia. Onun için federasyon olarak limitleme yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum. Hoca değiştirmek için kulüplere limitleme yapılmasına inanmıyorum ama yönetim kurulu olarak bunu tartışacağız. Fakat yapılan hareketi de tasvip etmiyorum” diye konuştu.

TFF: PRİM İÇİN KARAR ALMADIK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2016 Avrupa Şampiyonası’na en iyi üçüncü olarak katılacağı belli olan milli takıma federasyon tarafından 500 bin avro verileceğine ilişkin bir karar olmadığını açıkladı. 2016 Avrupa Şampiyonası’na en iyi üçüncü olarak katılma hakkı kazanan milli takıma verileceği söylenen 500 bin avro primin iptali için avukat Sedat Vural tarafından, Türkiye Futbol Federasyonu’na açılan davanın görülmesine başlanırken Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, TFF’den 500 bin Euro prim verilmesi hakkında karar alınmışsa örneğinin gönderilmesini istemişti. TFF böyle bir karar alınmadığı cevabını verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde