A Millilerimiz 'İnan'dı, Fransa biletini kaptı

A Millilerimiz 'İnan'dı, Fransa biletini kaptı

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda İzlanda'yı 1-0 yenerek Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını kazandı

A Millilerimiz 'İnan'dı, Fransa biletini kaptı
16px
24px
13.10.2015 23:01
ABONE OLgoogle
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'nda yapılan 10. ve son hafta maçlarının ardından ilk 2 sırayı alan Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'nın yanı sıra "en iyi 3'üncü" olan Türkiye, finallere gitmeye hak kazandı.

Türkiye, grubun son karşılaşmasında İzlanda'yı ağırladı. 62. dakikada oyuna dahil olan Gökhan Töre'nin 78. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan ay-yıldızlılar, Selçuk İnan'ın 89. dakikada serbest vuruştan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği Letonya-Kazakistan karşılaşmasını, Kuat'ın 65. dakikadaki golüyle 1-0 Kazakistan kazandı.

Böylece İzlanda maçı öncesi 9 puanı bulunan Türkiye, Kazakistan'ın deplasmanda Letonya'yı yenerek sonunculuğa itmesiyle grup sonuncularından kazanılan puanlar düşülerek hesaplanan "en iyi 3'üncü" sıralamasında, 16 puanla zirveye yerleşti.

"En iyi 3. takım" kontenjanından EURO 2016 bileti alan milli takım, 1996, 2000 ve 2008'den sonra 4. kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı başardı.

Teknik heyet ve futbolcular maçın bitişini bekledi

A Milli Takım teknik heyeti ve futbolcular, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından büyük bir heyecan yaşadı.

Konya'daki son düdüğün ardından saha ortasında toplanan teknik heyet ve futbolcular, Letonya'dan gelen Kazakistan'ın galibiyet haberini aldıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

Futbolcular, daha sonra tribünleri dolaşarak sevinçlerini stadı dolduran futbolseverlerle paylaştı.

Arda Turan gözyaşlarına hakim olamadı

Milli futbolcu Arda Turan, maçın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Milli futbolcular, EURO 2016 biletinin alınmasının ardından saha ortasında büyük sevinç yaşarken, kaptan Arda Turan'ın sevinç gösterileri sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Arda, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte tribünleri dolaşarak elde edilen başarıyı kutlarken, tribünleri dolduran futbolseverlere de üçlü çektirdi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde