A Milli Futbol Takımı, İsveç'e yenildi, küme düştü

A Milli Futbol Takımı, İsveç'e yenildi, küme düştü

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 4. ve son maçında konuk ettiği İsveç'e 1-0 yenilerek C Ligi'ne düştü.

A Milli Futbol Takımı, İsveç'e yenildi, küme düştü
16px
24px
17.11.2018 18:53
ABONE OLgoogle

UEFA Uluslar Ligi'nde heyecan Türkiye İsveç maçı ile devam etti. Konya'da rakibini konuk eden Milli Takım, 71'de Granqvist'in penaltıdan attığı gole engel olamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Ay-Yıldızlılar grubu son sırada tamamlayarak B Ligi'nden C Ligi'ne düştü.

UEFA Uluslar Ligi’nde B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden Türkiye, gruptaki son maçında İsveç’i konuk etti. Rusya’nın ardından ikinci sırada yer alan Milli Takım, galip gelerek ikinci sırada kalmayı kesinleştirmek istiyordu ancak konuk ekip İsveç, Granqvist’in 71’de penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Maçın genelinde daha etkili gözüken Türkiye, kaleci Olsen’i geçemezken Milliler’in beraberlik elde edememesi pahalıya patladı ve Türkiye, grubunu son sırada tamamlayarak C Ligi’ne düştü. 7 puanlı lider Rusya’nın ardından, 4 puanla ikinci sıraya yerleşen İsveç, A Ligi’ne yükselmek için 20 Kasım’da konuğu Rusya’yı yenmek zorunda. İsveç ilk maçta Rusya ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı.

Stat: Konya BŞB

Saat: 20.00

Hakem: Istvan Kovacs

Yayın: TRT 1

Türkiye: Sinan Bolat, Mehmet Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir, Cengiz Ünder, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

İsveç: Olsen, Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson, Larsson, Johansson, Ekdal, Olsson, Claesson, Berg

Karşılaşma öncesi açıklanan ilk 11’de yer alan Serdar’ın ısınma esnasında kasığında ağrı hissetmesi üzerine Kaan Ayhan ilk 11’e dahil edildi. Milli takım, UEFA Uluslar B Ligi’nde Rusya ile yaptığı son maçın ilk 11’ine göre iki değişiklikle İsveç maçına çıktı. Oğuzhan Özyakup’un yerine Yunus Mallı, sakatlanan Serdar Aziz yerine ise Kaan Ayhan ilk 11’de forma giydi.

Tribünler tamamen doldu

Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nın tribünleri karşılaşma öncesinde tamamen doldu. Stadın çatısına 45 Türk bayrağı asılırken, seyirciler için de koltuklara 42 bin Türk bayrağı bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerinde de 50 Türk bayrağı kullanıldı. Yaklaşık 150 İsveçli taraftar da takımlarını desteklemek için tribündeki yerlerini aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde