97 yıllık Forbes’ı Çinliler aldı

97 yıllık Forbes’ı Çinliler aldı

iş dünyasının en etkili yayınlarından ABD’li Forbes dergisinin çoğunluk hissesi, Çinli yatırım fonuna satıldı

97 yıllık Forbes’ı Çinliler aldı
16px
24px
20.07.2014 05:56
ABONE OLgoogle
Forbes ailesinin 97 yıldan bu yana sahibi olduğu iş dünyasının en etkili yayınlarından ABD’li Forbes dergisinin çoğunluk hissesi, Çinli yatırım fonuna satıldı

Hong Kong merkezli Whale Media Investments’ın (WMI) aldığı dergi için fiyat ve değişen hisse oranı açıklanmazken, 475 milyon dolarlık değer üzerinden el değiştirdiği belirtiliyor.

Yeni yatırımcılar arasında Hong Kong’lu yatırımcı Tak Cheung Yam ve Asustek Computer’in patronu Singapurlu Wayne Hsieh de var. Forbes Ailesi bundan böyle azınlık hissedarı olacak ancak Steve Forbes, başkanlık ve genel yayın yönetmenliği görevini sürdürecek. Steve Forbes, dedesinin kurduğu şirketi, gelecekte daha da büyütmek için bu satışı yaptıklarını söyledi.

U2 grubundan solisti Bono’nun da ortakları arasında yer aldığı Elevation Partners, 2006’da derginin yüzde 45 hissesine yatırım yapmıştı. Bu grup tüm hisselerini WMI’ye devredecek.
Milyarderler listesi ve kapaklarıyla öne çıkan aylık dergi son dönemde dijital tarafta attığı etkili adımlarla dikkat çekiyordu. Dergi ayda 75 milyon kişiye hitap ediyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde