95 milyon dolar verdi, ‘Lüks ofis’ işine soyundu

95 milyon dolar verdi, ‘Lüks ofis’ işine soyundu

İstinyePark ile gayrimenkul piyasasına iddialı bir proje kazandıran Orjin Group’un ortakları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, Maslak’ta Akbank’a ait 3 binayı 95 milyon dolara satın aldı.

95 milyon dolar verdi, ‘Lüks ofis’ işine soyundu
16px
24px
24.04.2011 15:39
ABONE OLgoogle

Zafer Kurşun, “Maslak’ta ofis projeleri çıtasını yükseltecek lüks ofis projesi gerçekleştireceğiz” dedi.TÜRKİYE’nin en başarılı alışveriş merkezi (AVM) projelerinden biri olan İstinyePark’ı Doğuş Grubu ile ortak gerçekleştiren Orjin Group, Maslak’ta lüks ofis işine giriyor. Orjin Group şirketlerinden Orta Gayrimenkul, Akbank’a ait 3 binayı 95 milyon dolara satın aldı. Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım’ın ortak olduğu Orta Gayrimenkul, Maslak’ta lüks ofis projesi yapmaya hazırlanıyor.

Lüks çıtası yükselecek

Orjin Group’un ortaklarından Zafer Kurşun, “Maslak, İstanbul’un en önemli semtlerinden biri. Ofis bölgesi olarak konumlanmış. Biz de orada lüks ofis projesi gerçekleştireceğiz. Bu proje ile Maslak’ta ofis projeleri çıtasını da yükselteceğiz” dedi.

Zafer Kurşun, üç binayı aldıklarında önce yıkıp yeniden yapmayı planladıklarını ancak şu anda farklı öneriler de olduğu için henüz projeyi tam olarak netleştirmediklerini söyledi. Zafer Kurşun, Maslak şekillenirken, yeşil alan bırakmaya özen gösterilmediğini hatırlatarak, yeşille bütünleştirilmiş projelerin hem fark yaratacağını hem de Maslak’a değer katacağını vurguladı.

Körfez ilgisi

Daha önce Akbank Operasyon Merkezi olarak kullanılan üç bina, Haziran 2010’da bu merkezdeki tüm birimler Gebze Şekerpınar’da hizmete giren Akbank Bankacılık Merkezi’ne taşınmasıyla boş kalmıştı. 50 bin metrakareye yakın kullanım alanına sahip Maslak Kompleksi’ne yerli pek çok yatırımcı kadar yurtdışından da talep gelmişti. Akbank’ın yurtdışı ofisinin bulunduğu Dubai üzerinden Katar, Kuveyt, Umman ve Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden yatırımcılar da Akbank’a başvurmuştu.

Dev proje

Orjin Group’un ortaklarından Zafer Yıldırım ise, İstinyePark ile gayrimenkulde çıtayı yükselttkilerini bu nedenle yeni yatırımlarda çok seçici davranmak zorunda kaldıklarını söyledi. Zafer Yıldırım, Bodrum Torba-Türkbükü arasında lüks bir yaşam merkezi oluşturacaklarını hatırlatarak, “Bu 250-300 milyon dolarlık bir yatırım. Lüks konut, otel ve yaşam alanları olacak. Ayrıca 2011’de Tepebaşı’ndaki otel de açılacak” dedi.

Hermes, ikinci mağazayı İstinyePark’ta açıyor

2009 yılı sonunda İstinyePark’ta yer bulmak isteyen 90 kadar marka listede bekliyordu. Fransız lüks devi Hermes de listedeki markalar arasındaydı. Aralık 2009’da Nişantaşı Abdi İpekçi mağazasını açan Hermes, İstanbul’daki mağazasını İstinyePark ile ikiye çıkaracak. Kuruluşu 1837’ye kadar uzanan Fransız marka, 2 milyar Euro civarında ciroya sahip.

Chanel açılış için gün sayıyor

DÜNYA lüks piyasasının en etkili oyuncularından Chanel, Nişantaşı’nın ardından İstanbul’daki ikinci butiğini İstinyePark’ta birkaç haftaya kadar açıyor. Türkiye’de önce Harvey Nichols içinde shop-in-shop (mağaza içi mağaza) açarak faaliyet gösteren ancak geçtiğimiz yıllarda Nişantaşı’nda kendi mağazasını açan Chanel, uzun süre İstinyePark’ta uygun bir yer bekledi. İstinyePark’ın lüks markalardan oluşan avlusunda yer bulabilmek için bir yıl bekleyen Chanel, yakında mağazasını açarak muradına eriyor.

Demet Cengiz Bilgin/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde